Caravàning: amb la casa amunt i avall


A les comarques de Barcelona, cada vegada hi ha més espais habilitats per deixar-hi la caravana o l'autocaravana, i per a molts viatgers és la primera opció a l'hora de programar una sortida. El fet de portar "al damunt" tot allò de primera necessitat, des de la cuina fins al bany o els llits, fa que el pensar on dormir o on menjar deixi d'ocupar temps en el decurs del viatge i es pugui gaudir cent per cent de l'escapada.

Allò que més valoren els caravanistes és la sensació de llibertat que es té desplaçant-se amb aquest tipus de vehicle. T'imagines llevar-te cada dia amb un paisatge diferent al davant, aquell que tu hagis triat la nit anterior? I és que la llei permet estacionar la caravana o autocaravana en qualsevol aparcament on també es pugui estacionar un altre vehicle, sempre i quan, això sí, no hi despleguis els elements propis d'un càmping! Ara bé, també és cert que si estaciones en llocs habilitats especialment –i cada vegada a més càmpings n'hi tens– trobaràs més serveis que potser et caldran, com ara aigua per omplir els dipòsits, i podràs treure a l'exterior taula, cadires, tendals...

Tenir-ho tot a mà –llits, cuina, banys, taules...– fa que les vacances o les escapades de cap de setmana es deixin d'organitzar en funció del lloc on es dorm o del restaurant on es menja. El caravàning és, per a molts dels seus practicants, un estil de vida, o com a mínim de fer turisme. Els permet estar en contacte directe amb la natura, i, sobretot, de moure's sense horaris, amb total llibertat. De tipus de caravanes i d'autocaravanes n'hi ha per donar i per vendre, de poques places i de moltes, de ben senzilles fins a luxoses i que compten amb tota mena d'avanços tecnològics... Els preus, és clar, també són molt variats. Així que ja saps, segur que trobaràs una caravana o autocaravana que s'adapti a les teves necessitats, i podràs fer aviat la maleta i descobrir aquesta forma de moure't i viatjar!

  • Si encara no ho veus clar, abans de comprar una caravana o autocaravana lloga'n una per uns dies prova-ho!


Més informació: