Com anar a la Colònia Güell i visitar la Cripta Gaudí


Si vols fer turisme de manera sostenible, viatjar amb mitjans de transport públic no contaminant sempre hauria de ser una prioritat. Però, si el lloc que vols visitar és Patrimoni de la Humanitat, la responsabilitat de preservar-ho per a les generacions futures cobra una importància encara més gran. És el cas de la Cripta Gaudí.

Situada al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, a escassos 20 km de Barcelona, l’església que Antoni Gaudí va projectar a la Colònia Güell és una joia arquitectònica del Modernisme català i una de les seves obres més emblemàtiques. Cada any la visiten milers de persones disposades a gaudir de la bellesa i complexitat d’un espai concebut com un organisme de pedra que es fusiona amb l’entorn. I estaríem traint l’esperit del geni de les tres dimensions si no tractéssim de reduir l’impacte negatiu que pot ocasionar l’afluència massiva de turistes i ciutadans en un espai com aquest. Així que si t’estimes la natura tant com se l’estimava en Gaudí, deixa el cotxe aparcat i visita la Colònia Güell amb tren, ja que, actualment, és el mitjà de transport col·lectiu que et permet desplaçar-te entre les dues poblacions més fàcilment... i contaminant el mínim possible.

Per fer-ho, només has d’anar fins a la parada de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Barcelona-Plaça Espanya i pujar a qualsevol tren de les línies S3, S4, S8 i S9. La freqüència de pas és de 10 minuts en dies laborables i de 20 minuts en caps de setmana i festius, i això vol dir que mai hauràs d’esperar gaire a que surti el teu tren. Un cop en marxa, el trajecte dura uns 25 minuts, o sigui que relaxa’t i gaudeix de les vistes. Baixa a l’estació “Colònia Güell” (sí, la més famosa de les colònies industrials de les comarques de Barcelona té la seva pròpia estació de ferrocarril). I, un cop allà, només et cal seguir les petjades blaves que hi ha pintades al terra. Abans que te n’adonis, hauràs arribat al Centre d’Atenció als Visitants, on podràs explorar l’exposició permanent, comprar el tiquets per entrar a la Cripta Gaudí o reservar un recorregut guiat pels edificis més singulars d’un lloc absolutament únic. Consulta horaris i preus al web de la Colònia Güell.   

  • Sabies que, desplaçant-te amb ferrocarril, ajudes a lluitar contra el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire, reduir la congestió viària, disminuir el risc de patir un accident i, a més, estalvies diners? Consulta el resultat del teu desplaçament a l’EcoCalculadora de FGC i podràs comprovar que, per cada 10 km que no fas servir el cotxe i optes pel ferrocarril, li estalvies a l’atmosfera 1,6 kg de CO2. Si no vols contribuir al canvi climàtic, mou-te amb tren!


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.