Com anar a Sant Cugat amb mitjans de transport sostenible


Si t’atrau la natura i portar una vida sana, Sant Cugat és una vila que hauries de visitar. Però fes-ho amb transport públic! Amb un 44% de la seva superfície inclosa al Parc Natural de la Serra de Collserola i una política molt activa en defensa dels models de mobilitat poc contaminants, la ciutat del Vallès Occidental és un autèntic paradís per als amants de l’ecologia i la sostenibilitat energètica i ambiental. Hi trobaràs tot el que t’agrada, des d’itineraris a peu fins a rutes a cavall, passant per carrils bici que connecten directament amb estacions de tren. Va, que no tens excusa... Apropa’t a Sant Cugat!

1. Com anar de Barcelona a Sant Cugat amb Ferrocarrils de la Generalitat

Està demostrat: la manera més ràpida i sostenible per anar del centre de Barcelona al centre de Sant Cugat és amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Ràpida, perquè només es triguen 25 minuts entre sortir de Barcelona-Plaça Catalunya i arribar a Sant Cugat. I sostenible, perquè desplaçant-te amb FGC ajudes a lluitar contra el canvi climàtic gràcies a que aquest mitjà de transport no emet CO2. a l’atmosfera. A més, de passada estalvies! Com no has de fer benzina ni pagar el peatge del Túnel de Vallvidrera, la teva butxaca t’ho agrairà de valent!  

2. Com anar de Barcelona a Sant Cugat amb tren de Rodalies 

A l’hora de desplaçar-te a Sant Cugat sense cotxe, també pots optar per utilitzar els trens de Rodalies de Catalunya. Però tingues en compte que no hi ha cap línia de Renfe que connecti directament les dues poblacions. Primer hauries d’agafar un tren de la línia R4 en direcció Sant Vicenç de Calders, cosa que pots fer a qualsevol d’aquestes sis estacions de Barcelona: Torre del Baró, Sant Andreu Arenal, La Sagrera-Meridiana, Arc de Triomf, Plaça de Catalunya i Sants. I un cop arribis a Castellbisbal, hauries d’enllaçar amb la línia R8 en direcció Granollers Centre. En total, el trajecte dura uns 50 minuts, incloent-hi el temps de transbordament, que varia entre els 4 i els 12 minuts. 

3. Com anar de Barcelona a Sant Cugat amb autobús interurbà

Moventis és l’empresa d’autobusos encarregada de connectar Barcelona i Sant Cugat i ho fa amb dues línies interurbanes: la A4 i la A6. La primera circula aproximadament cada 30 minuts, surt de l’estació d’autobusos de Fabra i Puig i el temps de viatge entre aquesta estació i la parada de l’avinguda Lluís Companys de Sant Cugat és d’uns 45 minuts. La segona línia connecta la Plaça Lesseps de Barcelona amb la Rambla del Celler de Sant Cugat, passant per la carretera de l’Arrabassada. I encara que el trajecte no dura molt més, la freqüència de pas és de només tres cops al dia, així que és important conèixer amb antelació els horaris fixats, per no haver de patir llargues esperes. 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.