Com anar a Sitges sense cotxe


Sitges és un antic poble de pescadors que ha sabut mantenir l’encant d’altres èpoques. Amb un clima excepcional, 26 platges precioses i una ubicació privilegiada a només 35 km de Barcelona, no és d’estranyar que s’hagi convertit en una de les destinacions turístiques preferides a Catalunya. Però, el millor és que turisme i sostenibilitat són dos conceptes inseparables a Sitges i el municipi s’ha ben guanyat el màxim reconeixement mediambiental a nivell mundial en temes de turisme responsable: el prestigiós certificat Biosphere. Així que, si vols visitar la vila més coneguda del Garraf, deixa el cotxe aparcat i ves-hi amb transport públic!

1. Com anar de Barcelona a Sitges amb tren

Sitges està molt ben comunicat amb tot tipus de mitjans de transport. Però donat que moure’s en tren és una de les millors maneres de viatjar contaminant el mínim possible, et convidem a cobrir el trajecte entre Barcelona i Sitges amb un dels mitjans més ràpids, segurs i ecològics. El nom de la línia que connecta els dos municipis és Rodalies R2-Sud, el trajecte dura uns 35 minuts i aproximadament cada 15 minuts surten trens cap a Sitges des d’alguna de les següents parades de la ciutat comtal: Estació de França, Passeig de Gràcia i Sants. Consulta horaris i preus al web de Rodalies de Catalunya

2. Com anar de Barcelona a Sitges amb autobús

Prefereixes desplaçar-te amb autobús? El servei Expres de l’empresa Mon Bus enllaça Barcelona amb Sitges cada 30 minuts i en poc més de 45 minuts hauràs arribat a la teva destinació. La situació de les tres parades és molt cèntrica: la primera es troba a Ronda Universitat, 33, entre la plaça Catalunya i el carrer Balmes, i les altres dues, al carrer Sepúlveda i la plaça Espanya. A Sitges, l’autobús et deixa a l'avinguda Vilanova, 14, tot just davant del parc de Can Robert. Al web de Mon Bus trobaràs els horaris per als dies laborables, dissabtes i festius.

3. Com anar de l’aeroport de Barcelona a Sitges

Si vius fora de Catalunya, un dels avantatges de fer turisme a Sitges és que l’aeroport de Barcelona està ubicat a només 28 km i el trajecte el pots fer fàcilment amb tren o autobús. Però si vols arribar el més ràpid possible a la vila del Garraf, hauries de comprovar a quina terminal aterra el teu avió. Si és la terminal 2, seria interessant que continuessis el viatge sobre raïls, ja que l’estació de tren està unida a aquesta terminal a través d’una passarel·la i t’estalvies els 10 minuts que triga l’autobús llançadora en recórrer per carretera el trajecte entre la terminal 1 i l’estació. Quan tinguis el teu bitllet, puja al tren en sentit Barcelona, baixa a la parada del Prat de Llobregat i enllaça amb la línia de Rodalies R2-Sud. La freqüència de pas del trens és de mitja hora i el trajecte dura una mica menys, 24 minuts. No obstant, si el teu avió aterra a la terminal 1, la millor opció és que facis servir els autobusos de la companyia Mon Bus: trobaràs la parada a l’exterior de la terminal, sota el pont. Els horaris són diferents els dies laborables, dissabtes i festius, així que és recomanable que els comprovis amb antelació. Però, perquè et facis una idea, de dilluns a divendres els busos surten cada 30 minuts i el trajecte dura aproximadament 25 minuts, depenent del trànsit.

  • Has arribat a Barcelona en un veler i et ve de gust passar uns dies a Sitges? Cap problema! La vila disposa de tres ports esportius: el Port Aiguadolç, el Club Nàutic Garraf i el Port Ginesta. I tots tres ofereixen amarratges per a vaixells en trànsit, rampes, travelift i pati de carena, a més de serveis per als visitants i activitats esportives i d’oci. Per a més informació, consulta els webs respectius.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.