Com anar a Terrassa amb energia verda


El trànsit motoritzat és una de les principals fonts de contaminació ambiental a nivell mundial, amb milers de milions de tones de CO2 que s'emeten a l'atmosfera anualment. Un problema que Terrassa es pren amb la importància que es mereix i per això fomenta l´ús del transport públic entre els seus veïns i tothom que hi vagi de visita. De manera que, si estàs planificant un viatge a la co-capital del Vallès Occidental, et recomanem encaridament que et moguis amb energia verda. Un munt d’atractius culturals, artístics, naturals i gastronòmics t’hi esperen!

1. Com anar de Barcelona a Terrassa amb Ferrocarrils de la Generalitat

Vols desplaçar-te fins a Terrassa amb un mitjà de transport col·lectiu puntual, ràpid, còmode i sostenible? Utilitza la línia S1 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya! En hores punta, la freqüència de pas dels trens és de 12 minuts i el trajecte dura 42 minuts entre la parada de Barcelona-Plaça Catalunya i la Rambla de Terrassa. La puntualitat i regularitat del servei de FGC són molt valorades entre els usuaris de la línia, que també agraeixen la seva comoditat. Amb onze parades a la ciutat comtat i cinc parades a la ciutat vallesina, segur que et queda ben a prop allò que cerques. I, si no busques res, deixa’t sorprendre! Camina sense pressa pel centre de Terrassa i descobriràs un patrimoni arquitectònic molt ric que inclou antigues residències de la burgesia, museus i fàbriques modernistes.   

2. Com anar de Barcelona a Terrassa amb tren de Rodalies 

Una altra opció per viatjar amb mitjans ferroviaris des del centre de Barcelona al centre de Terrassa és la línia R4 de Rodalies de Catalunya. El trajecte dura uns 42 minuts, la freqüència de pas dels trens és de tan sols 15 minuts en hora punta i t’agradarà saber que la línia ofereix un total de sis parades a la ciutat comtal (Sants, Plaça de Catalunya, Arc de Triomf, La Sagrera-Meridiana, Sant Andreu Arenal i Torre de Baró) i dues parades a Terrassa. Però el millor és que, si et baixes a la segona i camines deu minuts pels bonics jardins del parc de Vallparadís, podràs visitar les restes de la ciutat romana d'Egara i les pintures murals de les esglésies de Sant Pere. No te les perdis, que són úniques!

3. Com anar de Barcelona a Terrassa amb autobús interurbà

Malgrat que la xarxa d’autobusos interurbans encara ha de millorar molt per reduir dràsticament les emissions de diòxid de carboni produïdes pels vehicles, ningú pot qüestionar que viatjar amb autobús és millor pel medi ambient que viatjar amb cotxe privat. Aquí que, sempre que puguis, utilitza els mitjans ferroviaris per anar a Terrassa des de Barcelona, i quan no et sigui possible, fes servir la línia d’autobusos que cobreix aquesta ruta. La línia e2.1 circula aproximadament cada 20 minuts, surt de l’avinguda Meridiana cantonada amb el carrer d’Hondures i arriba a la Plaça de la Tecnologia de Terrassa en 25 minuts escassos. Tens curiositat per saber per què es fa tan ràpid el trajecte? Doncs perquè els vehicles només s’aturen un cop, a l’estació Barcelona-Fabra i Puig. Desafortunadament, no hi ha roses sense espines i l’espina d’aquesta ruta és que els seus autobusos no circulen fora d'hora punta. Consulta els horaris de pas al web de Moventis per evitar-te molèsties.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.