Com anar al Berguedà i gaudir del Pedraforca


El massís del Pedraforca és un paratge de bellesa singular que es troba dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Un entorn màgic que, al llarg dels segles, ha sigut origen de multitud d’històries i llegendes que encara s’expliquen als pobles de les rodalies. I és que, coronar els 2.506 metres d’alçada del cim del Pedraforca no és una fita accessible per a tothom: cal anar acompanyat d’excursionistes experimentats i estar en bona forma física. Però aquest fet no treu que qualsevol persona pugui gaudir dels pobles, camins i miradors de la zona. Especialment perquè el parc natural és de fàcil accés amb transport públic. 

1. Com anar de Barcelona a Berga amb transport públic

Berga és la capital del Berguedà i, com a tal, està ben comunicada amb Barcelona a través d’un servei regular d’autobusos. Aproximadament cada 90 minuts surt de l’Estació del Nord de Barcelona un vehicle amb destinació a Berga i el viatge es fa prou ràpid gràcies a que la línia només inclou tres parades intermèdies: Barcelona-Ronda Universitat, Sallent i Navas. La duració total del trajecte és d’1 hora i 40 minuts i la companyia que gestiona el servei és ALSA

Un cop a Berga, et recomanem que t’esperis a posar rumb a les muntanyes fins haver visitat els racons més destacats del barri vell, com són la Plaça de Sant Pere, l'església de Santa Eulàlia, el Museu Comarcal i el Molí de la Sal. Si tens una miqueta més de temps, també val molt la pena pujar al mirador del castell de Berga.

2. Com anar de Barcelona a Bagà amb transport públic

ALSA és també l’empresa d’autobusos que uneix Barcelona amb un dels cinc pobles que formen la xarxa de Centres d’Interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Ens referim a la vila de Bagà, una població que molts consideren la capital històrica de l’Alt Berguedà i on sobresurt per la seva gran bellesa la plaça Galceran de Pinós, construïda durant l’època medieval sota el Palau dels Barons del mateix nom

La freqüència de sortida dels autobusos de la línia que connecta Bagà amb la capital catalana és de tres cops al dia. El viatge entre l’Estació del Nord de Barcelona i Bagà dura unes 2 hores i 30 minuts. I els vehicles fan parades ràpides a Barcelona-Ronda Universitat, Berga i Guardiola de Berguedà, a més d’altres municipis de la ruta. 

3. Com anar de Barcelona a Saldes amb transport públic

A 1.215 metres d’altitud, es troba Saldes, un altre dels municipis que disposen de Centre d’Interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró. En aquest cas el trobaràs a l’Oficina d'Informació i Turisme de la localitat on, a més d’aconsellar-te sobre els llocs de visita imprescindible de la zona, podràs descobrir una interessant exposició monogràfica sobre el massís del Pedraforca.

El viatge amb autobús entre Barcelona i Saldes es fa una mica més llarg que el viatge a Bagà, sobretot perquè no hi ha cap línia que connecti directament les dues poblacions. Per arribar-hi des de l’Estació del Nord de Barcelona pots d’agafar la línia d’ALSA en direcció a Berga i, un cop a la capital del Berguedà, fer transbordament al Bus Berga-Gósol; o bé pots optar per la línia d’ALSA en direcció a Llívia, baixar a Guardiola de Berguedà i allà canviar al Bus Berga-Gósol. En qualsevol d’aquestes dues possibilitats, el trajecte total és de poc menys de tres hores entre Barcelona i Saldes, però el temps de viatge pot augmentar significativament si no quadres bé els horaris entre les dues línies. Per esbrinar la freqüència exacta de pas dels autobusos, consulta el web d’ALSA.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.