De festa en festa


Hi ha qui creu que la gastronomia és un paisatge posat a la taula, una afirmació sorprenent que a les comarques de Barcelona no pot ser més real. Amb una enorme diversitat de conreus i un litoral marí que és prodigiosament ric, són infinits els productes que pots descobrir cada dia al mercat, i més puntualment, a un munt de festes gastronòmiques tradicionals.

Les fires gastronòmiques són una bona oportunitat perquè coneguis els aliments més apreciats a cada comarca. Productes autòctons i singulars com els cargols de l'Anoia, l'oli del Bages, la tòfona del Berguedà, la maduixa del Maresme, el gall negre del Penedès o els bolets del Vallès, que et sorprendran i et delectaran a parts iguals. 

Prefereixes gaudir dels sabors locals en el marc de rituals ancestrals? Doncs també pots fer-ho, ja que moltes fires gastronòmiques s'organitzen al voltant de celebracions històriques que combinen l'ambient festiu amb la degustació dels millors productes de la terra i el mar. Alguns exemples són la festa de la caldera de Montmaneu, que posa en valor els àpats col·lectius de Carnestoltes; la fira d'herbes remeieres que s'instal·la a Vilanova de Sau pels volts de la diada de Sant Ponç; la fira de Tots Sants de Calaf, amb la seva mostra de fruits de tardor; o les fires de Nadal de Cardedeu i Llinars del Vallès, on podràs aconseguir torró artesà de primera qualitat. 

No deixis de visitar les fires i festes gastronòmiques de les comarques de Barcelona! Coneixeràs el territori i, de pas, hi tastaràs moltes especialitats de la cuina catalana popular.

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.