Desconnexió rural en família


Cansat de la ciutat? A prop de Barcelona, pots gaudir de la natura en cases de pagès i allotjaments rurals d'arquitectura tradicional ubicats en pobles petits o en ple camp. Amb tot tipus de serveis i una àmplia oferta d'activitats complementàries, l'estada en aquests establiments proporciona sempre una experiència interessant per a petits i grans. I n'hi ha més de 150! 

En moltes petites poblacions de les comarques de Barcelona, trobaràs allotjaments rurals on passar unes vacances realment inoblidables. Però abans de triar un establiment, convé que coneguis els dos tipus d'habitatges de turisme rural que preveu la legislació catalana: les masies et permeten compartir la casa amb els seus propietaris i enriquir-te amb les seves experiències, mentre que la qualificació de masoveries es reserva per les cases rurals que es lloguen senceres. Tenir en compte aquesta distinció és especialment important si viatges amb nens, ja que, en funció de la seva edat, et pot interessar més una casa on tenir total llibertat i independència, o tot el contrari: un espai on conviure amb els amos i aprendre moltes coses interessants sobre el camp i els animals.  

A Paisatges Barcelona, a les comarques de l'Anoia, el Bages o Osona, trobaràs masies on han viscut vàries generacions de pagesos, espais molt atractius que mantenen una activitat agrícola intensa. Alguns d'ells tenen quadres amb cavalls, basses amb peixos, així com petites granges amb gallines, pollastres, ànecs, oques i, fins i tot, algun xai  acabat de néixer. Els teus fills estaran encantats donant biberons, repartint gra i recollint ous!

Envoltat per les serres prepirinenques, el Berguedà t'atraparà si busques allotjaments rurals on els boscos siguin els protagonistes. Segons la temporada que hi vagis amb la teva família, hi podreu trobar bolets, espàrrecs, cargols, mores o maduixes silvestres. I, si pareu prou atenció, descobrireu el tresor amagat: l'apreciadíssima tòfona negra.

Per la seva banda, l'oferta de turisme rural de l'Alt Penedès us seduirà si sou amants del paisatge de les vinyes. Són molts els cellers que us permeten acabar el dia amb una copa de cava a la mà i passejant amb els nens per la finca. 

 

  • A la web de Barcelona és molt més trobaràs l'oferta d'allotjaments rurals de les comarques de Barcelona. Tria i remena fins trobar l'opció perfecta per a la teva família!


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.