Diversió a l'aigua


La costa de Barcelona, amb un litoral molt llarg i el bon clima del Mediterrani, té una oferta de recursos i serveis que concorda amb la seva condició privilegiada. Però les veritables joies de la corona són les estacions nàutiques, ja que fan accessible el mar no només als esportistes professionals o amateurs, sinó a tothom qui vulgui gaudir de l'aigua. Sense esperes, sense problemes i amb una qualitat assegurada!

Les dues estacions nàutiques de les comarques de Barcelona estan situades més a prop del que et penses. Una la trobes al sud de la capital catalana, al bell mig del passeig marítim de Vilanova i la Geltrú, i l'altra al nord, a la platja de les Dunes de Santa Susanna. La vela i el windsurf són els esports nàutics per excel·lència que hi pots aprendre o perfeccionar, però també pots fer caiac, submarinisme, esquí nàutic i surf d'estel, entre d'altres propostes igual d'emocionants. 

En el cas de l'estació nàutica de Santa Susanna, les activitats al mar les pots complementar amb rutes a peu o amb bicicleta de muntanya pel Parc Natural del Montnegre-Corredor. Amb guia professional o sense, les teves incursions a la Serralada Prelitoral et permetran descobrir racons preciosos i admirar el mar des d'una nova perspectiva. I a Vilanova i la Geltrú, la proximitat del Parc del Garraf, el món del vi i el patrimoni romàntic de la ciutat s'integren en propostes d'oci i cultura que, sens dubte, trobaràs molt interessants. També t'agradarà fer una passejada pel port pesquer de Vilanova, especialment quan hi torna la flota. Cap allà les vuit del matí i a primeres hores de la tarda, veure la descàrrega del peix és tot un espectacle!  

A banda d'aquestes dues estacions nàutiques, a les comarques de Barcelona hi ha d'altres poblacions on pots divertir-te molt a l'aigua. A Pineda de Mar, per exemple, la base nàutica promou campus d'esports aquàtics, cursos de vela lleugera i bateigs de mar, a més d'oferir la possibilitat de llogar embarcacions o emmagatzemar el teu material si prefereixes anar a la teva. Una oferta semblant la trobaràs a Badalona, on el Club Nàutic Bétulo porta més de quaranta anys apropant el mar a aficionats de totes les edats i nivells d'experiència. A Castelldefels, el Club Nàutic és ben conegut per ser un planter de bons navegants, i, de fet, entre els seus alumnes s'hi troben reconeguts regatistes. I una mica més al sud, el Club Nàutic de Sitges alberga una de les millors escoles de vela de Catalunya. T'interessarà saber que la seva activitat no s'atura un cop passat l'estiu, així que si busques un centre on poder navegar durant tot l'any, ves al peu de l'emblemàtica església de Sant Bartomeu i Santa Tecla i informa-te'n: et sorprendrà el gran ventall d'activitats que s'hi organitzen!  

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.