El regne de la personalitat


Al cor de Catalunya t'espera una comarca singular, plena de contrastos, on èpoques molt diferents s'hi donen cita. Al Bages, les restes prehistòriques conviuen amb els monuments barrocs sense aparents desavinences, i les altes cimeres semblen vetllar per la fertilitat dels extensos camps de vinya. Si no t'agraden les mitges tintes, aquesta terra et fascinarà sense cap mena de dubte!

Sabies que al Bages hi ha un jaciment salí originat fa 40 milions d'anys i explotat des del temps dels romans? Es tracta de la Muntanya de Sal de Cardona, un lloc únic al món per l'espectacularitat de les vetes de l'interior de les galeries i la diversitat de minerals. El recorregut guiat a 86 metres de profunditat és impossible d'oblidar! 

Ben a prop, a Manresa, trobem l'antic col·legi de Sant Ignasi, un edifici del segle XVII que acull el Museu Comarcal i la seva imponent col·lecció d'art barroc. En acabar la visita, no deixis d'anar a la cova de Sant Ignasi, el carrer del Balç i la Seu: al cap i la fi aquesta basílica gòtica és el principal monument de la capital del Bages.  

I ja que parlem d'insígnies, què et sembla si continuem el nostre recorregut pujant a veure un dels símbols culturals, espirituals i religiosos de Catalunya? Sentir el cor de nens cantors entonant la Salve i el Virolai a la Basílica de Montserrat és una experiència única! I si vols gaudir de les millors vistes, puja a peu fins als 1.224 metres del cim de Sant Jeroni. L'ascensió és força tranquil·la, i la bellesa de la panoràmica als quatre vents, absolutament increïble... 

Tens gana? No pateixis! La força d'aquestes terres permet produir una gran diversitat de productes alimentaris de qualitat, alguns d'ells ben singulars. És el cas de l'albergínia blanca, una hortalissa deliciosa que va deixar de cultivar-se al segle passat i que ara s'ha recuperat. També dels vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages: d'aroma fresca, una esplèndida textura i sabor afruitat, els blancs de la comarca deuen gran part de la seva personalitat al raïm picapoll, ja que el Bages és l'únic lloc d'Espanya on s'hi conrea aquesta varietat. 

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.