Festivals secrets a prop de Barcelona


I si anar de festival no significa només massificació, ciment, riuades de gent corrent d'un escenari a un altre per arribar a l'hora al teu concert preferit que coincideix amb un altre que també t'agrada molt?

¿I si, així com hi ha menjar de quilòmetre zero, també hi ha músics de quilòmetre zero, de la terra, molts encara per descobrir, d'altres consagrats, i els pots gaudir en paratges naturals que potser mai hauries conegut sinó fos per les cites de l'estiu?

¿I si a la fresca de l'ombra dels pins la música es gaudeix millor? ¿I si et diem que per gaudir d'aquesta festa dels sentits en entorns bucòlics no cal que vagis molt lluny de Barcelona?

Que sí, que tots sabem que el Sónar i el Primavera Sound són dos dels grans atractius de l'estiu a Barcelona, però per qui no vol massificacions, us descobrim quatre festivals ben a propet de la capital per gaudir de la millor música i molt més.

Sons Solers

A la finca Mas Solers, un espai emblemàtic de Sant Pere de Ribes, es celebren elegantíssimes bodes i altres cerimònies al llarg de l'any. La seva història ens remunta al segle XIII, quan era llar dels monjos agustins, però la reforma del banquer Manuel Girona el va convertir en aquest lloc màgic i majestuós que coneixem avui. Doncs allà, a mitjans del mes de juliol, pots gaudir d'un dia de música en directe amb artistes de l'indie, el folk i el pop català des dels artistes més consagrats fins a joves promeses del panorama local. El festival Son Solers, que s'autodenomina com Slow festival, és el contrari del fast-food musical. És una ocasió per degustar i assaborir d'actuacions en viu.

Vinyasons 

Si et preguntes què és allò que ens dona més plaer a través dels sentits, és ben probable que el menjar, el vi i la música siguin entre dues de les respostes. Si poguéssim combinar aquestes tres experiències... Sí, sí que podem, i de pas visitar algunes de les vinyes i cellers més maques i emblemàtiques de les comarques de Barcelona. El Vinyasons et porta durant alguns caps de setmana de juny, juliol i agost a viure una experiència inoblidable, on la música per assaborir-la lentament -com poden ser el jazz, cantautors o fins i tot clàssica-, s'acompanya de degustacions gastronòmiques, una copa de vi i una visita a l'interior dels cellers. El Priorat, el Berguedà i Cadaqués són les opcions més llunyanes per veure concerts, però l'Anoia, el Penedès, Alella o el Bages ens obren les portes d'alguns cellers ben a tocar de Barcelona.

Música a les vinyes 

A Subirats, el festival Música a les Vinyes també t'obre les portes a gaudir de la música acompanyat o acompanyada del millor vi local en un festival que s'inicia amb un concert de presentació a les bodegues de Sumarroca i prossegueix amb dos dies seguits de directes exquisits a Torre-Ramona. L'edifici, un antic palau medieval envoltat de vinyes, ofereix un entorn únic per gaudir una música que pot anar des de Vivaldi fins a Keith Jarret, passant per obres pròpies dels compositors, en una aposta clara pel jazz i la música clàssica.

Bioritme Festival 

Amb un cartell que aposta per la música més reivindicativa i multicultural, on la festa i la proposta es donen la mà, el Bioritme és un dels festivals que tanca la temporada a finals d'agost. Es defineix com "un espai per compartir música arreu del món, música compromesa, crítica i constructiva d'un món millor".

Però el que fa del Bioritme un festival veritablement especial és el seu entorn únic on es pot a més acampar durant els quatre dies que té lloc. El Pantà de Sau, amb el seu campanar sobresortint per sobre de l'aigua, és sens dubte un dels indrets més emblemàtics de les comaqrues de Barcelona. Només hauràs de posar la diversió i la responsabilitat de cuidar de la natura i no embrutar-la.

Festivals com el Terramar, a Sitges, o el Festival d'Arts Costa Barcelona a Calella, que se celebren durant el mes de juliol en dos dels municipis de platja més atractius de l'entorn de Barcelona, són només alguns més d'una oferta tan àmplia i diversa que és molt fàcil gaudir-ne, però molt difícil fer la tria.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.