Indrets on estar fresquet a l’estiu


A no ser que el temps es torni boig del tot, aquest estiu tornarem a tenir dies en què els termòmetres s'enfilaran ben amunt i evitarem el sol. Serà qüestió, com sempre, de prendre-s'ho amb calma, tenir a prop menjar o beguda refrescant, i cercar llocs amb una temperatura agradable. D'això darrer nosaltres n'hem fet una tria, així que en aquestes línies et proposem indrets en què no només estaràs una estona fresquet, sinó que també val la pena que els coneguis.

Un gorg

Molts gorgs de les comarques de Barcelona es troben en paratges quasi màgics, amb una Natura exuberant que els envolta. L'aigua hi és fresca, i no acostumen a estar tan plens de gent com les platges. Dels molts gorgs que et podem recomanar, et proposem descobrir els gorgs de la Mola, entre Sant Andreu de la Barca i Corbera de Llobregat.   

Una església

Ja ho saps: no hi ha poble al nostre país, per petit que sigui, que no tingui església. I aquests temples, amb les seves parets gruixudes, acostumen a ser un bon lloc on refugiar-se una mica del sol i de la calor, mentre es fa una visita a l'art sacre que contenen. Triar una sola església se'ns fa complicadíssim... Però bé, avui tenim ganes de fer cap a la capital de l'Anoia, Igualada, i conèixer la Basílica de Santa Maria o Església Gran, amb un munt d'elements interessants.

Una obaga

Però potser ens diràs que el millor que es pot fer per escapar de la calor és cercar una bona ombra. Doncs també tenim una proposta per tu: si vas al Parc del Castell de Montesquiu podràs fer una ruta molt atractiva per l'obaga del castell, un espai en què estaràs acompanyat de l'ombra del pi roig i un ambient fresc, i en què passaràs per rieres, gorgs i fonts. No oblidis tampoc visitar el castell!

Una cova

Dins les coves l'ambient és fresc, fins i tot et recomanem que portis quelcom de roba per abrigar-te. Les coves del Toll, al Moianès, són de les més interessants que pots visitar prop de Barcelona, i on aprendràs moltes coses de la fauna del quaternari de fa uns 100.000 anys!

Unes caves

Acabem el recorregut d'espais frescos en unes caves, on la temperatura també és la mar d'agradable. Vés a la capital del cava, Sant Sadurní d'Anoia, i passeja per les galeries d'alguna de les moltes caves, de marques conegudes o no tant, que estan obertes a les visites. I a més a més, segur que a l'acabar et serviran una copa de cava ben fresc!

  • Si ets dels que els agrada refrescar-se a l'aigua del mar, a les comarques de Barcelona hi tens quilòmetres i quilòmetres de platges!


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.