Les petjades del llegat romà


Un llegat amb més de 2.000 anys d'història. Les comarques de Barcelona són encara testimonis de l'esplendor que va viure l'Imperi Romà, ciutats i vil•les romanes que et mostraran el modus vivendi, costums i quotidianitats del poble romà. Un immens llegat que es reflecteix en els singulars jaciments, museus i festivitats.

Les comarques de Barcelona t'ofereixen l'oportunitat de descobrir la importància i singularitat del patrimoni de la civilització romana i quina és l'herència que han rebut els nostres pobles i ciutats.

Descobreix els jaciments arqueològics més significatius: Mons Observans, en els termes de Montmeló i Montornès del Vallès, un assentament militar des d'on s'exercien les funcions polítiques i administratives. La Fornaca a Vilassar de Dalt, terrisseria romana on trobaràs els forns més ben conservats del món. I el conjunt arqueològic de la Cella Vinaria a Teià, del que se'n destaca els cellers de producció de vi de l'època romana.

I no t'oblidis de recórrer les termes romanes i conèixer la importància que rebia la higiene. Visita els banys privats més ben conservats de Catalunya a Sant Boi de Llobregat, coneix els banys termals de Caldes d'Estrac on les aigües emergeixen d'una galeria subterrània al bell mig de la població, o gaudeix de les propietats terapèutiques i relaxants de l'aigua mineromedicinal fent-te un bany a El Safareig de Caldes de Montbui.

T'has quedat amb ganes de saber-ne més?

• La Magna Celebratio de Badalona et convida a final d'abril a viure com ho feien els romans durant uns dies. Aprofita per fer una visita guiada per l'antiga ciutat romana de Baetulo emplaçada al subsòl del Museu de Badalona.

• I el primer cap de setmana de juny, participa en els Ludi Rubricati, les jornades romanes de recreació històrica que se celebren a Sant Boi de Llobregat.


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.