Per morir-se de gust


Si t'agrada la gastronomia, Tots Sants és una celebració perfecta per gaudir-ne. Tot just comença la temporada de l'oli, treu el nas la de la tòfona i la del xató, és temps de tastar el vi novell i de matar el porc per fer-ne embotits… Vols degustar-los amb el millor ambient? Visita les fires i els mercats que s'organitzen a les comarques de Barcelona entre finals d'octubre i el Dia dels Difunts. Et presentem propostes per morir-se de gust.

1. Fira de la Coca i el Mató a Monistrol de Montserrat

Bons productes tradicionals també n'hi ha a la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol de Montserrat. Mató de Marganell, tomàquets de rosa, aromes de Montserrat, embotit del Bruc, dolços de Collbató… Mil i una exquisideses que et faran tocar el cel amb la seva qualitat. Però no podia ser d'una altra manera: recorda que et trobes en territori sagrat!

2. Mercat de tardor a Món Sant Benet

Món Sant Benet, el conjunt patrimonial i d'oci de la comarca del Bages, es vesteix de festa per Tots Sants: parades, tastets, demostracions d'oficis, tallers infantils i un munt d'activitats més t'esperen en el mercat que s'organitza en aquest antic monestir de monjos benedictins. Si véns amb nens, no deixeu d'apuntar-vos a les visites guiades en horari nocturn: una oportunitat única per descobrir en família, amb castanyes i vi dolç, els misteris d'aquest espai. Això sí: prepareu-vos per passar una mica de por! 

3. Festa de la Ratafia a Igualada 

La ratafia és un licor molt popular a les comarques de Barcelona i encara s'elabora en moltes cases a la manera tradicional. Un bon lloc per tastar-la és la Festa de la Ratafia que se celebra a Igualada pels volts de Tots Sants: una ocasió immillorable per aconseguir receptes casolanes d'aquesta beguda de herbes tan especial! Ah! Una coseta més: si hi vas, no et perdis les actuacions musicals a la taverna. Riuràs molt amb els cants improvisats!

4. Fira de la Castanya a Viladrau

La festa de Tots Sants va lligada als moniatos al forn, els panellets acompanyats de vi dolç i les castanyes torrades. I el millor lloc per tastar aquestes delícies tradicionals és la Fira de la Castanya de Viladrau, una cita gastronòmica de primer nivell on et sorprendrà la quantitat de productes artesans que s'elaboren a partir del fruit rei del massís del Montseny. També hi pots adquirir licors, pastissos, coques i bunyols elaborats pels veïns de la zona, fer una passejada guiada pels boscos de castanyers centenaris i assistir a l'espectacle del cavaller d'Espinzella, una escenificació teatral al voltant d'un personatge local que ja pertany al món de les llegendes.

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.