Un mar en flames


Amb una franja costanera de 40 quilòmetres, és fàcil entendre per què en el Maresme tot gira al voltant del mar. I no només el nom de la comarca: també el patrimoni arquitectònic, gastronòmic i natural ve marcat per l'embranzida vehement de les aigües. De manera que, prepara't! En aquest racó del món, la passió no es cobreix amb màscares.  

Consolidada com una de les principals destinacions turístiques de Costa Barcelona, la comarca del Maresme sedueix, sobre tot, per les seves platges de sorra daurada. N'hi ha de grans i extenses com les de Calella i Santa Susanna, i unes altres de petites i recòndites, com les de la Vinyeta i Roca Grossa. Moltes tenen el distintiu de bandera blava i són ideals per a la pràctica d'activitats nàutiques. Vela, caiac, surf, submarinisme… l'oferta de serveis dels ports, clubs i centres especialitzats és inigualable! 

La gastronomia és un altre dels punts forts de la comarca. I és que la riquesa de la pesca mediterrània combinada amb els millors productes de l'horta donen com a resultat un mosaic d'aromes, colors i sabors que es pot apreciar en molts restaurants de la zona. De fet, a Sant Pol de Mar trobaràs un dels pocs establiments amb tres estrelles Michelin d'Espanya. Es tracta del Sant Pau de la xef Carme Ruscalleda, un espai d'obligat pelegrinatge per als amants de la bona cuina.

El Maresme també atresora alguns dels edificis més ben conservats del modernisme. A Mataró, per exemple, pots visitar obres d'Antoni Gaudí i de Josep Puig i Cadafalch; i a Canet de Mar t'espera la casa d'estiueig de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, avui convertida en un museu molt interessant. Si vols saber com es vivia en una vila modernista d'aquella època, apunta't a la ruta guiada que ofereix el municipi. No te'n penediràs!

 

  • Quatre poblacions del Maresme han estat distingides amb la marca ‘Destinació de Turisme Familiar' per la seva especial sensibilitat a les necessitats dels més petits. Ja saps quines són?


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.