Gastronomia i enoturisme

Descobreix les especialitats culinàries que han fet que la gastronomia de les comarques de Barcelona sigui un referent internacional, així com els secrets de les seves cinc denominacions d'origen per gaudir de la infinitat de matisos del vi i el cava!

Idees de viatge

No et perdis els nostres plans de gastronomia i enoturisme
<p>Nandu Jubany, Can Jubany, Calldetenes</p>

A les comarques de Barcelona menjaràs molt bé. És igual que t'asseguis a la cuina de les àvies, les fondes de tota la vida, els petits restaurants de muntanya, les llotges de peix de la costa o els mercats a l'aire lliure: a tot arreu gaudiràs d'un mosaic d'aromes, colors i sabors capaç de seduir els paladars més exigents. Però si vols gaudir d'una experiència gastronòmica del més alt nivell, reserva taula a qualsevol dels restaurants guardonats per la Guia Michelin. D'opcions no te'n faltaran! Cada any, molts establiments de la província veuen reconeguda la seva activitat amb alguna estrella.

<p>Tòfona negra del Berguedà</p>

L'hivern és temps de sopes, escudelles, cremes i estofats. Plats de cullera que escalfen el cos i reconforten l'esperit amb una contundència que s'agraeix. Però a les comarques de Barcelona hi ha més propostes per gaudir dels plaers de la gastronomia durant els dies de fred. Tresors de temporada que et seduiran amb el seu sabor intens. No te'ls perdis!

<p>Amanides de proximitat</p>

A les comarques de Barcelona, no ens fa por que arribi la calor. Ben al contrari, ens agrada molt, i per això la rebem amb fogueres, música i plats elaborats amb els millors productes del mar i l'horta. Des de la Nit de Sant Joan, ens encanta trobar-nos amb amics i familiars i compartir amb ells les delicadeses culinàries d'un territori tan ric que ens proveeix de tot el que necessitem. Vora mar sota els estels o a l'ombra d'un bosc d'alzines, l'estiu és l'època perfecta per gaudir de la vida a l'aire lliure i menjar molt bé. Et proposem algunes idees d'àpats frescos, gustosos i fàcils de fer que acompanyen a la perfecció aquests moments.

<p>Lactium, la Fira del Formatge d'Osona</p>

Quan arriba el bon temps, el paisatge gastronòmic de les comarques de Barcelona afegeix nous colors a la seva paleta. Els ocres, els marrons i els negres dels plats d'hivern deixen pas a tonalitats més vives, on el verd assumeix el paper protagonista. Dona la benvinguda a la primavera amb alguns dels aliments més sans i nutritius de la dieta mediterrània. 

<p>Temps de bolets</p>

Durant tot l'any, la diversitat de paisatges de les comarques de Barcelona ofereix un món de possibilitats per gaudir dels plaers de la gastronomia. Però, a la tardor, la gamma d'aliments que es troben als mercats és encara més rica, i els plats s'omplen dels sabors deliciosos i sorprenents que són tan característics de la cuina catalana. Amb el rebost ple de productes de temporada, agrairàs al fred la seva arribada! 

<p>Museu de les Cultures del Vi de Catalunya</p>

Costa Barcelona, a l'antiga seu del Palau Reial de Vilafranca del Penedès, trobem avui el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Més conegut com a VINSEUM, la seva col·lecció t'encantarà: emociona, desperta els sentits i evoca amb vivor records i experiències. Entra-hi i deixa't sorprendre! 

Guies i mapes

Planifica la teva visita

Descobreix Paisatges Barcelona

Un territori amb cor rural

Troba tots els recursos

Barcelona és enoturisme

Els amants del turisme del vi afirmen que les comarques de Barcelona són un autèntic paradís

I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer? 

 

                       

                       

                       

Butlletí setmanal

Subscriu-te al butlletí setmanal

 

Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.

Subscriu-te