A galopar!

Des de la serra del Cadí fins a la costa mediterrània, als espais naturals de les comarques de Barcelona hi ha una varietat de paisatges que impressiona. Les pinedes del Maresme, els aiguamolls del Baix Llobregat, els penya-segats del Garraf, les vinyes del Penedès o les muntanyes abruptes del Berguedà són entorns magnífics que pots descobrir a peu, en bicicleta o, per què no, també a cavall. Amb un entorn ple d'itineraris senyalitzats i una oferta de turisme eqüestre de qualitat, què t'impedeix galopar? 

És igual que siguis un expert genet o que la teva formació hípica rondi el zero, recórrer els espais naturals a lloms d'un cavall és tota una experiència per als sentits. I no només pel punt de vista més elevat! Una eufòria especial envaeix a tothom que hi va al pas, al trot o al galop, i sembla que es percebin millor les aromes de la pastura, la temperatura de l'aire, els sons del bosc.

Si ets principiant, et serà molt fàcil de viure aquestes sensacions amb propostes d'un matí o d'una tarda, ja que hi ha moltes hípiques que organitzen excursions guiades per senders. Sortides que et permeten descobrir indrets màgics i tresors del patrimoni que et sorprendran després de qualsevol revolt. 

Et serà molt fàcil viure aquestes sensacions amb propostes d'un matí o d'una tarda, ja que hi ha moltes hípiques que organitzen excursions guiades per senders. Sortides que et permeten descobrir indrets màgics i tresors del patrimoni que et sorprendran després de qualsevol revolt.

Per exemple, la comarca d'Osona t'ofereix diverses propostes per gaudir dels Paisatges Barcelona al galop. A part d'excursions de mitja jornada per fer en família o amb amics, també trobaràs opcions per anar a cavall durant tot un cap de setmana. Si vols una proposta més a prop de Barcelona, no et perdis les rutes que ofereixen diverses hípiques del Baix Llobregat. Podràs gaudir d'un entorn de muntanya passejant pel Parc de Collserola o fins i tot endinsar-te en l'experiència de l'equionteràpia.  

Per últim, si el que vols és endinsar-te als Pirineus de Barcelona al llom d'un cavall, pots fer una ullada a totes les empreses del Berguedà que ofereixen aquesta possibilitat. Una idea: a Castellar de n'Hug, la Ruta de l'Ermità es pot fer a peu, en bici i a cavall.

Si t'agraden els cavalls, apunta aquesta cita en la teva agenda: l'últim cap de setmana de gener se celebra la Festa del Cavall del Lluçanès. Si vols més informació sobre aquesta fira tradicional dedicada al món dels traginers, consulta la pàgina web de l'Ajuntament de Perafita.


Més informació:

Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona
Festa del Cavall del Lluçanès, a Perafita