Aires d'estiu

A les comarques de Barcelona, no ens fa por que arribi la calor. Ben al contrari, ens agrada molt, i per això la rebem amb fogueres, música i plats elaborats amb els millors productes del mar i l'horta. Des de la Nit de Sant Joan, ens encanta trobar-nos amb amics i familiars i compartir amb ells les delicadeses culinàries d'un territori tan ric que ens proveeix de tot el que necessitem. Vora mar sota els estels o a l'ombra d'un bosc d'alzines, l'estiu és l'època perfecta per gaudir de la vida a l'aire lliure i menjar molt bé. Et proposem algunes idees d'àpats frescos, gustosos i fàcils de fer que acompanyen a la perfecció aquests moments. 

Amanides de proximitat. L'entrant per excel·lència de l'estiu és, sens dubte, l'amanida verda. Preparada amb tomàquets de Montserratceba vigatana i enciams del Baix Llobregat és el plat ideal per obrir els àpats de la temporada. També són molt bones les esqueixades, les escalivades i els empedrats amb mongetes del Ganxet i bacallà escorregut. 

Les estrelles del foc. La costellada de xai, la sardinada i la graellada de gamba vilanovina són tres de les propostes culinàries més populars a les comarques de Barcelona durant els mesos de calor. A la brasa, amb una mica de sal i un raig d'oli pel damunt, gaudiràs de sabors intensos sense gaire esforç.

Fruita de temporada. A l'estiu, les postres queden reservades a la frescor de les fruites de l'estació: síndria, meló, figues, peres, prunes i, sobretot, els préssecs de diferents varietats i colors. A les terres del Penedès, els préssecs d'Ordal són els preferits de molts. Es poden comprar al mercat de Sant Pau d'Ordal durant els mesos de juny, juliol i agost.

Dolça sobretaula. A l'hora del cafè, quasi sempre apareix a la taula una plata amb alguna especialitat ben dolça, com la coca de Llavaneres, el pa de pessic de Vic, el borrego de Cardedeu o els carquinyolis de Caldes de Montbui. Qualsevol d'elles baixa molt bé amb una copa de cava del Penedès, un vaset de malvasia de Sitges o de mistela d'Ullastrell. 


Més informació:

Buscador de productes de la gastroteca
Cava del Penedès