Badalona irresistible

Si passeges un dia assolellat pel renovat passeig marítim de Badalona, és fàcil que t'inundin desitjos d'anar-hi a viure. Amb cinc quilòmetres de platges precioses ombrejades amb palmeres, un front marítim d'època modernista i nombroses terrasses on prendre una cervesa, la ciutat t'atraurà sense remei. Deixa't anar! A Badalona, la màgia és ben real i no pas cant de sirenes.  

1. Jaciment del Turó d'en Boscà

Que Badalona és terra d'acollida des de temps immemorials ho demostra el jaciment del Turó d'en Boscà, un poblat on els ibers es van instal·lar segles abans de l'arribada dels romans. Per visitar-ne les restes arqueològiques cal fer inscripció prèvia al Museu de Badalona, però no ho dubtis ni un moment: les vistes panoràmiques són excepcionals!

2. Baetulo, la Badalona romana

Després de gaudir d'unes bones vistes, què et sembla si baixem a les profunditats? Al subsòl del Museu de Badalona es conserven les restes arqueològiques de la ciutat de Baetulo i a la seva exposició permanent podràs descobrir com vivien els antics romans. El viatge en el temps queda garantit gràcies a l'acurada ambientació: fins i tot hi ha sons que s'activen al passar! 

3. Barri de Dalt de la Vila

Després de la visita al jaciment romà, aprofita per recórrer el barri de Dalt de la Vila. El seu centre neuràlgic el trobaràs a la Torre Vella i la parròquia de Santa Maria, però deixa que el cor et porti més enllà: passejant pels carrerons estrets et vindran records de medines laberíntiques.

4. Parc de Can Solei i Ca l'Arnús

Necessites descansar una estona? El parc de Can Solei i Ca l'Arnús és el pulmó verd de Badalona, i en les seves vuit hectàrees segur que trobes un lloc tranquil on relaxar-te i, fins i tot, fer una becaineta. Si ets amant de la botànica, però, obre bé els ulls: al parc hi ha més de 120 espècies vegetals entre arbres, arbustos, plantes i floretes.   

5. Masia Can Miravitges

L'entorn ecològic és també un dels principals atractius de la Masia Can Miravitges, una casa pairal d'origen medieval on es pot entendre com era la vida al camp en aquella època. Actualment, una part de la masia acull l'Escola de Natura Angeleta Ferrer, i són moltes les activitats que s'hi organitzenper donar a conèixer la flora i la fauna del Parc de la Serralada de Marina. 

6. Monestir de Sant Jeroni de la Murtra

Una altra cita obligada per als apassionats de la història és el monestir de Sant Jeroni de la Murtra: construït al segle XII, aquest cenobi conserva una biblioteca de més de vint mil exemplars que és una autèntica joia! Segur que els Reis Catòlics li devien ensenyar a Cristòfor Colom quan el van rebre al monestir després de tornar del seu primer viatge a Amèrica...

7. Fàbrica Anís del Mono

Més contemporània, però no menys interessant, és Anís del Mono, una fàbrica construïda a primera línia de mar a finals del segle XIX. D'estil modernista, les seves instal·lacions es poden visitar, així que no et perdis l'antiga llibreria, el despatx del gerent i la sala de destil·lació amb les enormes botes de fusta.

8. El pont del petroli

Ja que et trobes a peu de platja, per què no camines fins al final del pont del petroli? Aquest pantalà únic a Costa Barcelona s'endinsa 250 metres sobre el mar des d'una alçada de sis metres i et permet gaudir d'una panoràmica del litoral badaloní absolutament increïble.  

  • Busques una bona excusa per visitar Badalona? La Cremada del Dimoni, l'acte central de les Festes de Maig, et deixarà amb la boca oberta! 


Més informació:

Turisme de Badalona
Museu de Badalona
Escola de Natura Angeleta Ferrer
Parc de la Serralada de Marina
Monestir de Sant Jeroni de la Murtra
Anís del mono
Festes de Maig de Badalona