Cardona inexpugnable

Durant més de cinc-cents anys, un recinte emmurallat va protegir les riqueses de Cardona. Avui aquesta preciosa vila obre, de bat a bat, les portes del seu centre històric, i comparteix tots els secrets d'un castell inexpugnable. T'animes a visitar l'última plaça catalana en capitular durant la Guerra de Successió de 1714?

El Centre Cardona Medieval és un bon punt de partida per començar la visita del centre històric de CardonaBé Cultural d'Interès Nacional des de l'any 1992. Situat a la plaça de la Fira, sota les voltes d'Aimines, sovint s'hi organitzen itineraris que et permetran descobrir amb guia els edificis i espais més representatius del cor de la vila, com l'església parroquial de Sant Miquel, la plaça del mercat o el portal major de Graells

El transcurs de la història també és ben visible al castell de Cardona, una fortalesa que es va construir al segle XI per consolidar la frontera amb les terres d'al-Àndalus i que va tenir una importància estratègica fonamental durant la Guerra de Successió: de fet, va ser la darrera plaça forta catalana que es va rendir, el 18 de setembre de 1714. Del conjunt monumental en destaca la col·legiata de Sant Vicenç, el pati ducal i la torre de la Minyona, amb unes vistes increïbles sobre la conca del riu Cardener i la vall salina.

La Muntanya de Sal és també un altre dels principals atractius turístics de la vila. Fruit de la dessecació d'un antic mar interior, l'explotació d'aquest mineral a cel obert va començar al neolític i no es va aturar fins que la baixada continuada dels preus de la sal va provocar el tancament de les mines als anys noranta. Per sort, aviat va començar l'explotació turística d'aquesta meravella natural i avui és possible recórrer tot el recinte! 

  • Busques un bon moment per visitar Cardona? Dues propostes: la Fira Medieval al mes de juny i el Cicle de Música Sacra per Setmana Santa.  


Més informació:

Turisme de Cardona
Turisme del Bages