El vi en un museu!

Costa Barcelona, a l'antiga seu del Palau Reial de Vilafranca del Penedès, trobem avui el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Més conegut com a VINSEUM, la seva col·lecció t'encantarà: emociona, desperta els sentits i evoca amb vivor records i experiències. Entra-hi i deixa't sorprendre! 

El VINSEUM és el primer museu del vi obert a Espanya i un dels primers d'Europa: porta vuintanta anys explicant històries! Relats inoblidables sobre la gent que ha fet i desfet els paisatges de la vinya, les feines que acompanyen els ritmes de la terra, les tradicions que han estat forjades a partir d'aquesta activitat, la ciència i la paciència necessàries perquè puguis gaudir d'un bon vi a taula. Et permet descobrir la història mil·lenària del vi a la Denominació d'Origen Penedès, i ho fa d'una manera tan original que aviat oblidaràs que estàs en un museu ple de peces arqueològiques, pintures, escultures, ceràmiques i monedes, i et sentiràs en el terrer, envoltat de vinyes. 

Aquest centre cultural de Vilafranca és, però, molt més que un espai privilegiat per viatjar per la història del vi fins a l'actualitat. També és el lloc ideal perquè els teus nens s'introdueixin en la cultura del vi a través de tallers de sensibilització a les olors, els colors i les textures, de la mà d'artistes i educadors especialitzats, mentre tu et relaxes degustant els vins de la DO Penedès i de la resta de denominacions catalanes. Són molts els cellers que, de forma rotativa al llarg de l'any, permeten descobrir els seus productes al final de la visita al museu, un regal que posarà la cirereta del pastís a la jornada.  


Més informació:

Museu de les Cultures del Vi de Catalunya – VINSEUM
DO Penedès