El vol dels ocells

Durant la sortida o la posta del sol, especialment a la primavera i a la tardor, els cels dels setze parcs i espais naturals de les comarques de Barcelona es poblen amb els vols àgils dels ocells. Al mig d'aquest conjunt de paisatges ideals per a l'observació dels ocells, el delta del Llobregat destaca com a punt fort del territori. Un veritable paradís ornitològic t'espera més a prop del que creus! 

Situat entre el massís del Garraf i la serra de Collserola, el delta del Llobregat conserva un dels aiguamolls més importants de Catalunya. Important per extensió, important per varietat d'hàbitats i important per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, ja que es troba al centre de la ruta migratòria dels ocells del nord d'Europa cap a l'Àfrica. De fet, més de 350 espècies d'aus visiten el delta cada any, encantades amb un espai on gaudeixen d'una protecció especial. 

A les llacunes i a les pinedes, a les dunes i a les platges, als prats i als camps de conreu, trobaràs molts ocells difícils de veure a d'altres llocs: només has de calçar-te còmodament, obrir bé els ulls i seguir qualsevol dels itineraris dissenyats per descobrir els espais naturals del delta. Si et canses de caminar, sempre pots refugiar-te una estona als miradors i aprofitar la parada per observar amb tranquil·litat com neden, com descansen, com nien i com alcen el vol diferents espècies d'aus. 

I si vols portar la teva experiència ornitològica a un altre nivell, també pots apuntar-te a les activitats naturalistes que s'organitzen regularment al delta del Llobregat. Acompanyat d'un expert, descobriràs els ocells més significatius d'aquest espai, aprendràs a reconèixer els seus cants, detectaràs els seus trets distintius i tornaràs a casa amb el cap ple d'imatges inesborrables d'aquests pelegrins del cel.

  • El 4 d'octubre és el Dia Mundial dels Ocells, i a les comarques de Barcelona ho celebrem amb l'organització de diversos actes destinats a fomentar el respecte a la natura. Consulta l'agenda de la web de la Xarxa de Parcs Naturals per saber-ne més! 


Més informació:

Delta del Llobregat
Agenda de la Xarxa de Parcs Naturals
Turisme del Baix Llobregat