Ens emportem el gos?

Digueu-li Ronnie, Laika, Bobbie, Nevat, Menut, Triska o Nina. A l'hora de planificar les vacances, o ni que sigui una escapadeta de cap de setmana, si tens a casa una mascota segur que en un moment o altre ha sorgit la pregunta: "Què en fem?". I potser tot seguit n'ha vingut una altra, de pregunta: "I si ens l'emportem?". Si vols fer una escapada sense deixar el teu gos o el teu gat en mans d'altres, a les comarques de Barcelona tens la sort que cada any hi ha més allotjaments que accepten animals domèstics.

El primer que cal tenir en compte és que a cada establiment que admeten animals tenen la seva normativa: per quins espais comuns poden moure's i per quins no, si es poden quedar sols a l'habitació, si n'admeten de totes les races i mides, si ha de tenir la cartilla de vacunes en regla... Fins i tot és probable que hagis de fer una assegurança de responsabilitat civil, i encara més que et cobrin un suplement diari per a l'animal. Per tant, consulta totes les condicions amb l'establiment abans d'anar-hi, no fos cas que et trobessis amb sorpreses una vegada al lloc!

En comparació amb fa alguns anys, molts més hotels admeten avui mascotes. Això sí, el nombre d'habitacions en què hi poden haver animals acostuma a ser limitat, així que si la teva intenció és dormir en hotel més val reservar amb força antelació. El cas dels apartaments turístics és semblant, mentre que als càmpings l'acceptació de mascotes és molt estesa, però la proximitat entre els campistes fa que a la majoria d'establiments d'aquest tipus hagis de tenir la mascota lligada i controlada en tot moment. Pel que fa a les cases rurals, probablement són la millor tria si viatges amb mascotes. En primer lloc, perquè és habitual que la casa es llogui sencera i, per tant, la presència del gos o del gat no suposi cap problema per a ningú; en segon lloc, perquè moltes estan aïllades i així els possibles miols o lladrucs no despertaran veïns; i finalment, perquè moltes disposen d'amplis terrenys on l'animal podrà esbargir-se i passar-ho la mar de bé.

  • Sigui quina sigui la teva elecció, avui en dia ja no hi ha excusa per no viure les vacances al costat de la teva mascota, si és aquesta la teva voluntat!
  • Tingues en compte que a qualsevol establiment el darrer responsable dels desperfectes o molèsties que pugui causar l'animal és el seu amo!


Més informació:

Web d’hotels que accepten mascotes