Misteris de Sant Benet

Busques un indret especial per a un cap de setmana romàntic? Un matí cultural? Una convenció de l'empresa? Un dinar excepcional? Un taller creatiu per a la canalla? Al Món Sant Benet, el conjunt patrimonial i d'oci de la comarca del Bages, pots trobar tot això i molt més! Visita aquest espai màgic i deixa't sorprendre pels seus mil anys de misteris, anècdotes i faules.

La història del Món Sant Benet comença a l'Edat Mitjana. Concretament l'any 950, quan una parella de nobles decideix aixecar un monestir per allotjar la comunitat de monjos benedictins. La supressió dels ordes religiosos al segle XIX atura l'activitat monàstica de Sant Benet i el recinte queda abandonat fins el 1907, quan la família del pintor Ramon Casas el converteix en la seva residència d'estiueig. En l'actualitat, el cenobi ha recuperat la seva esplendor arquitectònica i habitualment s'hi organitzen interessantíssimes visites guiades. Apunta-t'hi si vols explorar la part romànica, gòtica, barroca i modernista del monestir! 

Un altre edifici interessant dins del complex del Món Sant Benet és l'antiga fàbrica tèxtil que hi ha a tocar d'un canal del riu Llobregat. Avui s'hi troba el punt d'informació i venda d'entrades del Món Sant Benet, una botiga on pots comprar un ampli ventall de productes alimentaris de proximitat,sales de congressos i una oferta de restaurants que t'agradarà.  Si  t'atrau la sofisticació culinària al més alt nivell, no pots deixar de reservar una taula a L'Ó*, el restaurant amb estrella Michelin que hi ha dins del recinte.

Preferiries apropar-te a Sant Benet amb els teus nens? Cap problema! Cada cap de setmana s'hi organitzen un munt de propostes divertides perquè pugueu gaudir en família de la sortida al monestir… Depenent de l’època de l’any, hi trobaràs recorreguts de l'edifici històric adaptats als interessos dels més petits, sessions de descoberta científica o activitats agrícoles a l'hort del monjos benedictins per compartir amb la canalla el plaer de descobrir aquest lloc únic.  

Un punt i a part mereix la Fundació Alícia, la proposta de recerca científica i gastronòmica ubicada al Món Sant Benet. Creada l'any 2003 de la mà del xef Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster, les seves instal·lacions inclouen un laboratori, un auditori i una cuina on pots aprendre a preparar plats tan deliciosos que te'n lleparàs els dits! Et ve de gust? Consulta el seu calendari de tallers! 

  • Sí, ja ho sabem: hi ha massa coses per veure al Món Sant Benet! Per què no t’hi quedes a dormir i així vas més tranquil? Dins del recinte hi ha un allotjament molt bonic... 


Més informació:

Món Sant Benet
Fundació Alícia
Hotel Món Sant Benet
Turisme de Sant Fruitós de Bages
Turisme del Bages