Muntanyes d'adrenalina

Ets amant dels esports d'aventura i no tens por de les altures? A les comarques de Barcelona t'esperen molts indrets on deixar anar l'adrenalina! Vertiginoses parets verticals, profundes cingleres, salts d'aigua espectaculars i barrancs esculpits en roca calcària conformen uns paisatges ideals per gaudir de la natura i viure experiències intenses. Estàs preparat per descobrir activament els capricis de la geologia?

Un dels premis de sortir de Barcelona és aprofitar les possibilitats esportives d'un territori que amaga propostes esportives sorprenents. Entre elles, el descens de barrancs, una activitat d'aventura que combina els al·licients del muntanyisme i de l'espeleologia. Si t'atrau aquesta pràctica, un bon lloc per iniciar-t'hi és el barranc de la Riera del Carme, prop d'Igualada, un precipici senzill però entretingut per la seva varietat de salts. Una mica més complicat és el barranc del Forat Negre, a Guardiola de Berguedà, sobretot si hi baixa molta aigua. Amb forces ràpels de diferents alçades i dificultats, és ideal per passar-hi un bon matí entre cascades, blocs encastats i tobogans.

Si el que t'agrada és més aviat pujar, tens moltes possibilitats de tocar roca a prop de Barcelona. A banda de Montserratla gran meca catalana de l'escalada, trobaràs precioses parets i vies ferrades al turó del Puigsagordi, situat entre els termes municipals de Centelles i Balenyà. La via ferrada de les Baumes Corcades s'enfila fins al cim de la muntanya per les feixes de pedra més verticals i, durant l'ascens, gaudiràs d'unes vistes increïbles sobre la plana de Vic, ben emparada pel castell de Tona. I a Vallcebre, un conjunt d'instal·lacions esportives t'està esperant amb vies ferrades i rutes d'escalada de nivells diferents. Ja no tens excusa per començar a grimpar! 


Més informació:

Turisme d'Igualada
Turisme del Bages
Turisme de Guardiola de Berguedà
Turisme del Berguedà
Parc Natural de Montserrat
Via ferrada de les Baumes Corcades
Espai Actiu Vallcebre