Sensacions embotellades

Entrar als dominis de la DO Penedès és obrir-se a un món de sensacions on tot és possible. Aquí podràs tastar l'elixir que s'extreu del xarel·lo, olorar diferents espècies de plantes remeieres, gaudir d’un salt de aigua i emocionar-te amb la visió d'un enxaneta de cinc anys coronant una torre humana. Acompanya'ns en aquest recorregut a través de l'Alt Penedès, una terra que deixa marca.  

Què et sembla si comencem la nostra ruta esmorzant un tall de coca típica al mercat de Vilafranca? De forma allargada i aromatitzada amb comí i matafaluga, no hi ha res millor per iniciar la jornada... A més, amb una mica de sort, podràs gaudir d'una actuació castellera, ja que les tres colles vilafranquines fan molt sovint demostracions d'aquesta tradició única.

A continuació, podries visitar el conjunt monumental situat al capdamunt de Sant Martí Sarroca. Les vistes des del castell són molt maques, i l'església del segle XII té un absis tan meravellós que s'ha convertit en un lloc de pelegrinatge per a tots els amants del romànic català. Si et ve de gust conèixer tots els racons d'aquest preciós municipi, fes-ho amb alguna de les rutesde Sant Martí Sarroca,té un entorn que t’enamorarà! 

El patrimoni natural també és molt important a Torrelles de Foix, un poblet regat pel riu Foix i la riera de Pontons. Aquí és molt recomanable que facis un pícnic a Les Dous, una font d'on ragen trenta-cinc brocs d'aigua pura, i on hi ha un estany cristal·lí amb salt d'aigua entre les roques.

Una mica més al sud, al Parc del Foix, trobaràs dos dels punts més emblemàtics de la comarca. Per una banda, el castell de Castellet, amb unes vistes increïbles sobre el pantà de Foix. I per una altra, el Molí del Foix, un centre d'interpretació ubicat a un molí fariner d'època medieval que conserva un jardí botànic molt singular. Apropa-t'hi i podràs gaudir d'un passeig ben relaxant entre les espècies vegetals més autòctones de la flora penedesenca!

Això sí, vagis on vagis, aprofita qualsevol oportunitat per endinsar-te en la cultura del vi i el cava: degustacions de vins, maridatges gastronòmics, festes de la verema,visites a cellers, cultura museística, passejades entre vinyes… L'Alt Penedès tindrà molts atractius, però el raïm és, sens dubte, el protagonista indiscutible d’aquesta terra.

Pots descobrir tots els matisos dels vins i els caves de l'Alt Penedès gràcies a una completa oferta d'experiències enoturístiques.  


Més informació:

Mapa de tops turístics de l'Alt Penedès
Turisme de Vilafranca del Penedès
Turisme de Sant Martí Sarroca
Rutes per Sant Martí Sarroca
Parc del Foix
Molí del Foix
Penedès Turisme
VINSEUM
Centre d'Interpretació del Cava – CIC Fassina
DO Penedès
DO Cava