9 talaies úniques

Són llocs elevats, que ens donen una perspectiva única d’una zona, poble o indret. Observar un lloc a vista d’ocell sempre ens fa sentir imponents, poderosos i importants. La sensació de tenir un territori als peus crea una percepció inigualable. T’animes a experimentar aquesta sensació? Aquí trobaràs 9 talaies úniques que val la pena conèixer. 

Castell de Burriac (Cabrera de Mar, el Maresme)

A Burriac només s’hi pot accedir a peu amb una excursió que surt de Cabrera de Mar. La pujada és forta, però com tot esforç té recompensa. Situat a 401 metres per sobre el nivell de mar, té unes vistes magnífiques de la costa i la plana del Maresme i, en dies clars, s’arriba a veure Barcelona. Entre les ruïnes del castell, podràs jugar a situar els principals punts de la comarca. Un mirador imprescindible que et farà comprendre a la perfecció perquè els ibers i els romans ho van fer servir com a punt per controlar la Laietània. 

Mirador de coll Pregon (Fogars de Montclús, Vallès Oriental)

Al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, hi ha molts punts amb bones visites. Te’n recomanem un de fàcil accés: el coll Pregon. Situat just al peu del turó de l’Home, hi pots arribar des de l’aparcament de la plana Amagada. Ofereix unes vistes espectaculars de la vall de la Tordera, els cims de Puig Drau i el pla de la Calma com a més destacats, a més a més de la plana vallesana i el mar. Si tens ganes de caminar, pots anar-hi seguint l’itinerari de plana Amagada a coll Pregon o bé, des de Santa Fe, seguint el PR-C 208.

El Roc de la Lluna (Pobla de Llillet, el Berguedà)

Per gaudir d’aquest mirador, t’ha d’agradar caminar. Una excursió de 16 quilòmetres et portarà des de la Pobla de Llillet fins aquest indret de la serra del Catllaràs a través del PR-C52. Després de passar per espais tan emblemàtics com la Roca del Castell i el Xalet del Catllaràs de Gaudí, arribaràs al Roc de la Lluna, un mirador excepcional amb una panoràmica de les muntanyes del voltat d’aquesta serra. Hi admiraràs des del Pedraforca i el Cadí fins el Puigmal i la Pobla de Lillet. Brutal!

Campanar de Calaf (l’Anoia)

Amb 56,6 metres, és un símbol inequívoc de Calaf i orgull de tot un poble. Anomenat també el far de la Catalunya Central, es va començar a construir el 1670 i es va acabar el 1889. Per arribar a dalt de tot, cal pujar 225 esglaons, però es fan quatre parades. Primer, per contemplar l’església des del balcó; després, per sortir a la base del campanar, on es pot passejar per la teulada de l’església i veure el campanar des de totes les perspectives; a continuació, per veure el mecanisme de l’antic rellotge de l’església; i per acabar, per arribar al punt més alt, on hi ha unes vistes envejables de Calaf. 

Informació pràctica: Per accedir-hi, pots reservar una de les visites que es fan el segon diumenge de cada mes, després de la missa de 2/4 de 12. S’ha d’avisar abans trucant al 93 868 08 33 o enviar un correu electrònic a turismecalaf@diba.cat.  

Castelladral (el Bages)

Aquest petit poble, que pertany al terme municipal de Navars, podria presumir de tenir les millors vistes de Catalunya. Des de la plaça, hi ha una estampa única: el Bages amb Montserrat com a teló de fons. Entre Castelladral i la muntanya màgica, sembla que hi hagin pintat un quadre. Tot està tan ben posat, que no s’hi veu cap autopista ni cap població gran, només masies aïllades i, si hi aneu a la primavera, verd, molt verd. No en marxis sense immortalitzar el moment.

Mirador de Sant Just Desvern (Baix Llobregat)

Si creues el Baix Llobregat per arribar a Barcelona segur que t’haurà cridat l’atenció una torre estreta i llarga al bell mig d’aquesta població. És el mirador de Sant Just. Amb 105 metres d'alçada, des dalt hi ha unes vistes de part de la comarca i Barcelona envejables. La torre és l'antiga xemeneia de la fàbrica de ciment Sanson (encara en actiu a Sant Feliu de Llobregat), que es va reconvertir en un mirador, amb un ascensor amb terra i sostres transparents, que et portarà a veure les millors vistes panoràmiques de la comarca.

Informació pràctica: El mirador forma part d’un restaurant. Hi tindràs accès gratuït si hi feu un àpat. Si no, l’entrada costa 5 euros.

Mirador de la Donzella (Santa Margarida de Montbui, l’Anoia)

A tocar del castell de la Tossa de Montbui, hi ha un mirador amb unes vistes espectaculars de la conca d’Òdena. El mirador de la Donzella és un esperó de la serra de Queralt, des d’on, en dies clars es pot arribar a divisar Montserrat i les serralades pirinenques del Cadí, el Port del Comte i el Pedraforca. Entre les primeres muntanyes s’hi pot distingir el castell de la Pobla de Claramunt i, entre els camps de conreu, d’oliveres i d’ametllers, les localitats d’Òdena, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Igualada. Un regal que no et pots oblidar de fer-te si puges a visitar les restes del castell de la Tossa de Montbui.

El mirador de Sant Cugat de Gavadons (Collsuspina, el Moianès)

Hi podràs arribar en cotxe o a peu seguint un tros del Camí Ral des de Collsuspina. Aquesta ermita romànica que conserva un campanar d’espadanya és un racó encantador i més tenint en compte, que just darrera, hi ha un mirador amb vistes a tota la plana de Vic i a algunes de les principals muntanyes de Catalunya, com el Cadí, el Puigmal i el Montseny i també les Guillaries i el Puigsagordi, molt més properes. Un lloc privilegiat del Moianès amb unes vistes de somni al costat de l’ermita que va ser l’origen de Collsuspina.

El mirador de la Creu de Moià (el Moianès)

Un magnífic mirador natural que permet contemplar el pla on s’assenta Moià. En dies clars també pots arribar a veure el Montseny, Montserrat i la serra de Sant Llorenç del Munt. El camí fins a la creu està adaptat i ple de detalls d’un senyor que va dedicar-se a arranjar-lo. De fet, si tens ganes de passejar, al costat trobaràs el seu particular jardí botànic, d’entrada gratuïta. 


More information:

Costa de Barcelona Maresme Turisme
Turisme Vallès
Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny
Turisme de Calaf
Anoia Turisme
Turisme Lillet
Turisme del Berguedà
Bages Turisme
El Mirador de Sant Just
Turisme Baix Llobregat
Osona Turisme
Moianès Turisme

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal