La força del xarel·lo

Per què hi ha 7.000 hectàrees plantades de xarel·lo a la DO Penedès? Sens dubte, aquesta és una de les varietats autòctones amb més personalitat del panorama vitivinícola català. Coneguda com pansa blanca a la DO Alella, on també és una de les grans protagonistes, el xarel·lo és conegut principalment per ser un raïm excel·lent per la producció de vi blanc i de cava. Aquesta última és la principal raó d’aquestes 7.000 hectàrees de vinya xarel·lo al Penedès.

Si vols saber més sobre els vins que es produeixen a Catalunya i, més en concret, sobre el xarel·lo, res millor que organitzar una ruta per alguns dels cellers més coneguts de la zona del Penedès com ara Gramona i Albert i Noya, tots dos coneguts perquè, a més, la seva és una producció ecològica i sostenible. 

Podem conèixer més sobre el xarel·lo caminant entre vinyes, visitant el celler, organitzant un tast gastronòmic o passejant a cavall per la ruta enoturística que les mateixes bodegues ens poden proposar. 

Deixar-nos guiar pel Penedès és una aventura per als sentits que val la pena fer en qualsevol moment de l’any, gaudint dels diferents paisatges i dels vins que parlen d’ells com els de Gramona, Albet i Noya i molts d’altres. 


More information:

Gramona
Albert i Noya

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal