És primavera, anem de pícnic?


Comença el bon temps, el dia s'allarga i tenim tantes ganes d'estar a l'aire lliure! És l'estació ideal per fer pícnic. Tant si decideixes passar-hi el dia com si només vols fer una parada per dinar i seguir la ruta, tria l'àrea de pícnic que més t'agradi i gaudeix del bon temps. Te'n proposem 5, ara només has de preparar la truita!

1. Àrea de pícnic del punt d'informació dels Espais del Riu (el Prat de Llobregat)

Als Espais Naturals del Delta del Llobregat trobaràs aquesta àrea de pícnic al costat del punt d'informació. Té 6 taules de fusta, no tenen molta ombra perquè els arbres encara són joves, però una mica sí que en trobaràs. Hi ha un mirador elevat des d'on podràs observar el paisatge i les aus que nien i fan parada, una font i espai habilitat per deixar la bici (no es pot entrar als espais del Delta amb cap vehicle rodat). El cotxe s'ha de deixar a l'àrea d'estada la Bunyola, que està a 500 metres de les taules i molt a prop del mirador dels avions.  

2. Àrea de pícnic del Parc Fluvial del riu Anoia (Vilanova del Camí)

Bonic parc fluvial, perfecte per a gaudir d'un dia de primavera. Té 5 taules de fusta, una font i força ombra. La zona de les taules queda elevada per sobre del riu i té unes vistes fantàstiques. El parc té un passeig circular molt ben condicionat a la vora del riu, és totalment planer i apte per a qualsevol edat. Hi ha una àrea d'aparcament propera a les taules. 

3. Àrea de pícnic de les Fonts de Rellinars (Rellinars)  

Als afores de Rellinars trobaràs aquest paratge, al costat de la riera. Les fonts surten de la pedra en diversos punts i són freqüentades pels veïns que vénen a buscar-ne l'aigua. Té 4 taules de fusta situades en una terrassa, estan per sobre de la riera (s'hi accedeix fàcilment). A la primavera els més petits hi trobaran força capgrossos. Després d'una curta passejada hi ha la Balma de l'Andaló, habitada fins fa poc temps. Hauràs de deixar el cotxe a un lateral de la pista forestal perquè no hi ha cap àrea d'aparcament. 

4. Àrea de pícnic del Parc del Llac (Navarcles)

Preciós parc amb 4 taules de fusta en una zona molt ombrejada a l'extrem nord-est del llac. Al costat de les taules hi ha un circuit de salut i la riera de Calders que abasteix el llac. Al parc hi ha un bar-restaurant (l'àrea de pícnic és gratuïta) que obre durant el bon temps i una empresa d'activitats d'aventura (tir amb arc, caiac, tirolina, etc.). Hi ha un passeig que permet donar la volta al llac en poc més de mitja hora, apte per a totes les edats, i una petita àrea d'aparcament.  

5. Àrea de pícnic del Corredor (Dosrius)

Al mateix Parc del Montnegre i el Corredor trobaràs aquesta gran àrea de pícnic, molt freqüentada. Té aproximadament 30 taules de pedra posades en línia i totes sota cobert. Disposa de piques i lavabos, i un bar que obre dissabtes, diumenges i festius (excepte agost i vacances de Nadal). L'àrea de pícnic és molt gran, està organitzada en diverses terrasses on trobaràs zones d'ombra i d'altres a la solana. Té una àrea d'aparcament molt gran i és un punt de partida de moltes excursions. 
 
  • Aquest és un més d'una sèrie d'articles sobre les àrees de pícnic de les comarques de Barcelona, escrits per Marta Dachs, creadora del blog Som de pícnic.


More information:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.