5 banys d’aigua dolça

Gorgs, rius, embassaments, tolls... Més enllà de les piscines, les possibilitats de prendre un bany d'aigua dolça a l'aire lliure a l'interior de les comarques de Barcelona són múltiples, i acostumen a ser indrets privilegiats, envoltats de paisatges corprenedors. Així que si ets dels que no els agrada la salabror marina, o trobes que a les platges hi sobra gent, però a l'estiu també tens ganes de refrescar-te, segueix llegint, que aquestes 5 propostes potser t'interessen.

1. Gorg Negre

Motiu de llegendes i poemes, amb un espectacular salt d'aigua que el va reomplint, el Gorg Negre, al terme de Gualba, és un dels llocs més màgics i encisadors del Montseny. I això, referint-nos a un espai natural com el Montseny, és dir molt. Això sí, hi hauràs d'arribar després d'una bona caminada, cosa, però, que encara farà més plaent la remullada.

2. Pantà de Sau

Al conegut i molt visitat pantà de Sau també hi pots prendre un bany i fins i tot estendre la tovallola i fer bronzo a les platgetes que hi trobaràs. Les zones més preparades per fer-ho són a l'espai del Club Nàutic i prop de la casa de colònies Can Mateu. Un dels llocs des d’on arribar-hi és Vilanova de Sau.    

3. Gorg del Salt

Marxem ara fins a Borredà per refrescar-nos en aquest gorg d'aigües cristal.lines i que no queda gaire lluny d'on podem deixar el vehicle, amb prou feines deu minuts de camí. Com el seu nom indica, hi ha també un salt d'aigua, d'uns vint metres d'altura, i que forma part de la riera de Margansol.

4. Riu Ges

Aquest afluent del Ter té un recorregut curt, però té temps de formar meandres i aturar-se en gorgs. A les immediacions de Sant Pere de Torelló és el millor lloc on anar-lo a trobar i gaudir de les seves aigües transparents.

5. Embassament de la Baells

Com a Sau, a l'embassament de la Baells, entre els termes de Cercs , Vilada i la Quar, també hi podràs practicar esports nàutics i hi podràs nedar. El fet de comptar amb un carril de natació en aigües obertes, vies braves , fa que fins i tot sigui lloc d'entrenament habitual de nedadors i esportistes d'altres disciplines. 


Plus d'information :

Gualba
Vilanova de Sau
Borredà
Sant Pere de Torelló
Cercs

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal