Escapades artístiques

Per fortuna, cada cop més persones gaudeixen dels plaers de la creació artística: formar-se, investigar, practicar, produir, difondre i exposar interessa a un bon grapat de gent de totes les edats, amb independència de gèneres, orientacions sexuals, recursos econòmics o nivells educatius. I ja ni tan sols és important viure a les grans capitals per rebre la visita de les muses! Les deesses que protegeixen el cant i la poesia, la dansa i la pintura, també van als pobles més petits, als boscos de roures i alzines, a les mansions elegants i a les esglésies de pedra integrades a la natura. No t'ho creus? Et presentem cinc racons de les comarques de Barcelona on l'art i la creativitat en són protagonistes.

1. Cripta Gaudí a Santa Coloma de Cervelló 

La Cripta Gaudí és un lloc perfecte per deixar que la inspiració et toqui el punt sensible, especialment si ets amant de les arts visuals i el geni d'Antoni Gaudí t'alegra la vida. Construïda amb pedra basàltica i enganxada a la muntanya per la part de l'altar major, l'església de la Colònia Güell és el tresor amagat d'un arquitecte que va projectar i construir molts edificis impossibles al llarg de la seva carrera. Una obra monumental i hiperbòlica que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2005.

2. Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera 

L'entranyable Tortell Poltrona és l'ànima del Circ Cric, una companyia de malabaristes, equilibristes, trapezistes i pallassos que acampa als boscos de Sant Esteve de Palautordera, al bell mig del Montseny. És un espai màgic on els artistes estables del circ col·laboren amb actors, músics i poetes, creant espectacles que ajuden a expandir l'univers de les arts escèniques.

3. Auditori de Sant Cugat 

Amb una programació d'allò més intensa, l'Auditori de Sant Cugat és una de les sales de concerts més prestigioses de les comarques de Barcelona. Jazz, blues, cant coral, música llatina, clàssica, òpera o sarsuela…, tots els estils troben el seu moment en un escenari que sap acollir a un públic ampli i divers. 

4. Biblioteca-Museu Víctor Balaguer a Vilanova i la Geltrú

Un altre refugi freqüentat per les muses són les biblioteques, especialment si són propietat d'escriptors, periodistes o poetes, així que no t'estranyis si te'n trobes alguna recorrent les sales de l'edifici que Víctor Balaguer va fer construir a Vilanova i la Geltrú per albergar els seus llibres. El fons documental adquirit per aquest polític i intel·lectual al llarg de la seva vida és tan impressionant com pioneres són les seves idees: Balaguer va voler que qualsevol ciutadà, sense discriminacions de cap mena, pogués consultar la seva col·lecció de manuscrits, fotografies, revistes, mapes, etc., i amb aquesta voluntat es va avançar a les primeres biblioteques públiques. Un veritable oasi de les arts literàries a Catalunya. 

5. Roca Umbert - Fàbrica de les Arts a Granollers 

L'art total és la teva disciplina creativa? Doncs pren bona nota d'un espai imprescindible! Es tracta de la Fàbrica de les Arts Roca Umbert, una empresa tèxtil que es va instal·lar a Granollers l'any 1904 i que,  actualment, és l'epicentre de la vida cultural de la capital del Vallès Oriental. Un paradís sorprenent on conviuen la pintura, la música popular, el teatre, els audiovisuals, la dansa i l'escriptura, i on la llibertat és l'única norma que tothom respecta.


Plus d'information :

Cripta Gaudí a Santa Coloma de Cervelló
Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera
Auditori de Sant Cugat
Biblioteca-Museu Víctor Balaguer a Vilanova i la Geltrú
Roca Umbert — Fàbrica de les Arts a Granollers

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal