Pollastre i capó del Prat

#
A més, del gall del Penedès, a Catalunya existeix una altra varietat autòctona de gall és el gall del Prat, també conegut com a gall potablava, i que és un dels signes d’identitat de la ciutat. Es produeix a la comarca del Baix Llobregat i des de l’any 1987 gaudeix del distintiu de la Denominació Genèrica de Qualitat Pollastre y Capó de la Raça Prat. La seva característica més destacada, com indica el nom, és el color blavós de les potes. La seva carn és de color fosc, uniforme, melosa i sense pràcticament greixos, fruit d’una alimentació natural de cereals. El gall potablava es menja a la brasa, al forn o acompanyat d’una picada catalana amb ametlles, avellanes, vi ranci, all, pebre blanc i safrà. Al gall potablava també s’hi dedica una fira, la Fira Avícola, que se celebra al Prat de Llobregat el mes de desembre.
Comarques
Baix Llobregat
Temporada
Hivern