A peu entre vinyes


A les cinc denominacions d'origen del vi i el cava que hi ha a les comarques de Barcelona pots fer de tot: aprendre a distingir entre un vi jove i un vi de criança, participar en les tasques diàries d'un celler, descobrir les diferents varietats de raïm, dormir en una finca vitivinícola... I, si t'agrada caminar, també pots seguir qualsevol dels itineraris senyalitzats que transcorren entre vinyes. Se t'acut una manera millor de passar el cap de setmana?

A l'Alt Penedés, Els camins del vi i el cava són recorreguts que et fan conéixer les diferents varietats de vinya que existeixen a la comarca i t'acompanyen a diversos indrets d'interés de la zona. La proposta inclou onze itineraris a peu.

A prop d'Alella i Tiana es poden visitar bonics paisatges mediterranis que evoquen el poema Vinyes verdes vora el mar, de Josep Maria de Sagarra. El Parc de la Serralada Litoral et proposa diferent rutes que et permeten apreciar la recuperació agrícola del Maresme i alhora redescobrir les empremtes del passat.

I al cor del Bages, concretament a les Valls del Flequer, s'ha creat una ruta per visitar el conjunt de tines de pedra seca que antigament s'utilitzaven per fer vi a les vinyes que quedaven molt lluny dels pobles. El recorregut surt del poble de Pont de Vilomara i circula a banda i banda d'un torrent, enmig d'un paisatge extraordinari que et deixarà sense paraules.

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.