Bandera blava


Amb un centenar de quilòmetres de platges a Costa Barcelona, no és fàcil triar-ne una. On anem a gaudir del sol i el mar? Davant del dubte, un criteri que ens pot ajudar és conèixer els sorrals que han obtingut la bandera blava, un distintiu de qualitat que aquest any oneja a 27 platges del nostre litoral. I problema solucionat!

El Maresme, a Costa Barcelonaés una de les comarques de la província de Barcelona que compta amb més platges amb bandera blava. Les trobem a Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Caldes d'Estrac i El Masnou, i han estat guardonades per la qualitat de les aigües, la neteja, la seguretat, l'accessibilitat i les millores en la gestió ambiental. Si busques el sorral perfecte, aquesta és una bona zona que pots començar a explorar.

Al Barcelonès també són moltes les platges que han superat els exigents controls de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental. Algunes les trobem a Barcelona i, a Badalona, la platja del CristallPlatges urbanes amb equipaments i activitats per a tota la família, on les àrees de jocs infantils conviuen amb camps de voleibol i clubs on la gent gran juga al dòmino i a les cartes.

Prefereixes anar a un sorral situat més cap al sud? Doncs endavant! Al Garraf hi ha també moltes platges amb bandera blava: Ribes-Roges, Ibersol, Sant Gervasi i D'Adarró a Vilanova i la Geltrú, Llarga a Cubelles i Sant Sebastià a Sitges. A l'al·licient de les seves aigües tranquil·les i clares s'hi afegeix el plaer de poder gaudir d'una tapa de les millors gambes a les terrasses dels barets a peu de platja.

Més franges de costa que han aconseguit aquesta certificació de qualitat estan situades al Baix Llobregat, a Castelldefels. Les platges de Lluminetes, La Pineda i Del Baixador  i Gavà Mar a Gavà, són espais naturals que t'encantaran si ets amant de la vela, ja que hi ha diverses escoles que ensenyen a anar en Optimist, windsurf, aerosurf i catamarà.

 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.