Com anar a Cardona i visitar el seu castell


Durant més d'onze segles, el castell de Cardona va protegir incomptables riqueses per la força de les armes i es presentà com un lloc absolutament inexpugnable. Per sort, avui dia, les portes són obertes per tothom qui vulgui visitar la mítica fortalesa i recórrer els carrers d’un centre històric que està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. A més, ni tan sols cal tenir cotxe per poder gaudir de la multitud de tresors que s’amaguen a l’antiga “Ciutat de la Sal”. Situada a només 32 km de Manresa i 90 km de Barcelona, la vila de Cardona resulta de molt fàcil accés amb transport públic. 

1. Com anar de Barcelona a Cardona amb línia directa

La manera més còmoda de desplaçar-se amb transport públic entre Barcelona i Cardona és fent servir els autobusos de la companyia ALSA. Concretament, la línia que connecta la capital catalana amb Andorra, ja que aquesta ruta passa per Cardona. Els autobusos surten quatre cops al dia des de l’Estació del Nord de Barcelona i el viatge fins a l’antiga “Ciutat de la Sal” dura unes 2 hores; però si vols saber-ne els horaris exactes, et recomanem que consultis el web d’ALSA. L’Oficina de Turisme de Cardona està a tocar de l’estació d’autobusos i allà hi trobaràs tota la informació que necessites per visitar el castell i la seva col·legiata, el conjunt històric del nucli antic, la Ruta dels Molins i l’espectacular jaciment de la Muntanya de Sal, entre d’altres punts d’interès especial. 

2. Com anar de Barcelona a Cardona amb parada a Manresa 

L’altra opció per anar de Barcelona a Cardona sense tocar el cotxe implica fer transbordament a Manresa. I encara que és cert que el viatge s’allarga una mica, la paradeta et dóna l’oportunitat d’explorar la capital del Bages i conèixer monuments i racons que potser et sorprenen. La basílica gòtica de Santa Maria de la Seu, la Cova de Sant Ignasi o el centre d’interpretació del Carrer del Balç són tres visites imprescindibles a nivell turístic. 

Si t’hem convençut, aprofita el fet que Manresa estigui tan ben comunicada amb Barcelona i escull el mitjà de transport que més t’agradi. La R5 de Ferrocarrils de la Generalitat, la R4 de Rodalies de Catalunya i la línia e22 de la companyia d’autobusos Hispano Igualadina cobreixen aquesta ruta, amb més o menys freqüència en funció de l’hora del dia i si és jornada laborable o festiva.

Un cop hagis acabat el teu recorregut per Manresa i vulguis continuar viatge fins a Cardona, pots fer-ho còmodament amb els autobusos de la companyia ALSA. Hi ha dues línies que uneixen les dues ciutats: la ruta Barcelona-Andorra i la ruta Barcelona-Solsona. La primera fa el trajecte més ràpid, però la segona circula amb més freqüència, així que escull tu la que més t’interessi! 


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.