Com anar a Montserrat amb transport públic


Pujar la muntanya de Montserrat a peu és la manera tradicional de fer-ho i, sens dubte, també la més ecològica. Però si no has fet mai senderisme, estàs en baixa forma o, simplement, no et va bé calçar-te les sabatilles, utilitza el transport públic! Cada hora surten de Barcelona trens amb parada a l’estació de Monistrol de Montserrat i, un cop allà, pots enllaçar còmodament amb el ferrocarril cremallera o bé amb el telefèric funicular. Tu tries! Fundat el segle XI per l’influent abat Oliba i consagrat a la Mare de Déu, el santuari benedictí és avui el segon lloc de culte més visitat a les comarques de Barcelona, només superat per la Sagrada Família. Tot un referent mític a nivell espiritual, cultural i natural que no et pots perdre!

1. Com anar a Montserrat amb ferrocarril i cremallera

El viatge comença a l’estació Barcelona-Plaça Espanya de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), on et convindria comprar un bitllet que combini el trajecte de tren amb la pujada amb cremallera, ja que és l’opció més econòmica. Quan ho tinguis, agafa el primer tren de les línies R5 i R50 que surti en direcció Manresa; idealment, hauries de consultar els horaris amb antelació, ja que la freqüència habitual de pas és d’una hora. Uns 60 minuts més tard, baixa a l’estació Monistrol de Montserrat i enllaça amb el tren cremallera. Pensa que aquest és un dels dos únics cremalleres en servei a la península ibèrica, així que gaudeix de l’experiència... i de les vistes! Admira la panoràmica de la muntanya màgica abans de baixar-te, 15 minuts més tard, al bell mig del recinte del santuari.

2. Com anar a Montserrat amb ferrocarril i funicular

Vols arribar més ràpid al monestir i no tens por als llocs elevats? Agafa el funicular! Per fer-ho, has de sortir igual de l’estació Barcelona-Plaça Espanya de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i agafar un tren de la línia R5; però, en aquesta opció, en lloc de baixar-te a Monistrol, baixa’t a l’estació “Aeri de Montserrat”. Des d’allà, surten telefèrics cada 5 minuts i 5 són també els minuts que triga el funicular en realitzar el trajecte a l’abadia. Una manera diferent de pujar a la muntanya de Montserrat i la preferida dels nens, que tenen la tendència a quedar-se bocabadats amb el conjunt d’escultures religioses que hi ha entre el monestir i la cova on es va trobar la imatge de la Mare de Déu al segle IX.

  • Et ve de gust pujar encara més amunt? Agafa el funicular que uneix el monestir amb l’ermita de Sant Joan i gaudiràs d’unes vistes incomparables de la muntanya de Montserrat. Amb un mirador situat als 1.000 metres d'altitud sobre el nivell del mar i un Aula de Natura amb informació sobre la flora i fauna de la muntanya, l'estació superior del Funicular de Sant Joan és el punt de partida ideal per sortir a explorar el parc natural.  


Més informació:

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.