Les estrelles de la cuina


A les comarques de Barcelona menjaràs molt bé. És igual que t'asseguis a la cuina de les àvies, les fondes de tota la vida, els petits restaurants de muntanya, les llotges de peix de la costa o els mercats a l'aire lliure: a tot arreu gaudiràs d'un mosaic d'aromes, colors i sabors capaç de seduir els paladars més exigents. Però si vols gaudir d'una experiència gastronòmica del més alt nivell, reserva taula a qualsevol dels restaurants guardonats per la Guia Michelin. D'opcions no te'n faltaran! Cada any, molts establiments de la província veuen reconeguda la seva activitat amb alguna estrella.

Costa Barcelona té dos dels pocs restaurants del món amb tres estrelles a la Guia Michelin 2017. Un és el Sant Pau, un establiment de Sant Pol de Mar que s'ha guanyat la fidelitat d'un públic gurmet gràcies a la qualitat i l'originalitat de la cuina de Carme Ruscalleda. I l'altre és el Lasarte de Martín Berasategui, a la ciutat de BarcelonaLa guia de restaurants més antiga i famosa del món no regala els seus guardons, així que pensa en el Sant Pau la propera vegada que vulguis sopar en un restaurant de vint-i-un botons.

Les dues estrelles les han revalidat aquest any tres restaurants de la capital catalana: l'Àbac de Jordi Cruz, l'Enoteca de Paco Pérez, i el Moments de Raül Balam. Segons els exigents inspectors anònims de la Guia Michelin, aquests establiments excepcionals els hi semblen prou sorprenents com per apropar-s'hi.   

Tresmacarrons la proposta vermut-restaurant de Miquel Aldana al Masnou, va debutar a la Guia Michelin 2016 amb el seu primer galó, i s'uneix al nodrit grup de restaurants de les comarques de Barcelona mereixedors d'una estrella. En aquest mateix nivell destaquen dos establiments d'Osona (Can Jubany i Fonda Sala), dos del Berguedà (Els Casals i Estany Clar), L'Ó de Sant Fruitós de Bages i el Lluerna de Santa Coloma de Gramanet.

 

  • A les comarques de Barcelona hi ha tot un món culinari reconegut internacionalment. Descobreix el llistat complet de restaurants amb estrella a la pàgina web de la Guia Michelin.


Més informació: