Natura per a tothom


Itineraris adaptats, mapes tàctils, barres direccionals, cadires joëlettes, dossiers i fitxes en braille, o rutes teatralitzades inclusives. Tenir alguna discapacitat física, psíquica o sensorial cada dia és menys motiu per no endinsar-se en un Parc Natural de les comarques de Barcelona i gaudir-ne.

A dia d'avui són 6 els itineraris o rutes de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona plenament accessibles:

Els recorreguts s'inicien en equipaments dels parcs que disposen del material necessari per tal que la persona amb diversitat funcional visqui una experiència agradable, còmode i, de ben segur, emocionant. Hi trobaràs, per exemple, bicicletes de mà handbikes, cadires Joëlette, terceres rodes o barres direccionals, així com mapes, fitxes i altres materials editats en Braille. A més a més, en algun d'aquests itineraris adaptats, hi ha la possibilitat de seguir la ruta a través d'una guia de veu: només cal connectar-se a través d'un telèfon intel·ligent (smartphone) al web www.woices.com, o bé descarregar-se prèviament els arxius de veu (per si de cas no hi ha cobertura!). I això no és tot: els itineraris tenen tresors amagats, que es poden cercar seguint les indicacions publicades al web www.geocaching.com, i així anar seguint la ruta.

Si encara no estàs prou animat per començar l'aventura, sàpigues que també s'organitzen rutes teatralitzades inclusives, dirigides a tots els públics, tinguin o no alguna discapacitat. Es duen a terme  al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Parc Natural del Montseny i al Parc del Montnegre i el Corredor, de febrer a novembre (excepte juliol i agost) un dissabte al mes. Consulteu la programació a la web d'accessibilitat als parcs

  • El vídeo No et quedis a casa mostra els diferents recursos, materials i serveis disponibles.


Més informació: