Passejades amb botí


Al segle XXI, els més moderns excursionistes ja no van armats amb brúixoles i quaderns de camp. Res de tot això. Porten dispositius electrònics amb GPS i juguen al geocaching. "Geocaching?". Sí, geocaching, una activitat lúdica que consisteix a seguir unes coordenades i una sèrie de pistes que permeten trobar tresors ocults al llarg d'una ruta. Inventat als Estats Units, el geocaching permet fer turisme d'una forma activa i divertida. Preparat per jugar, Indiana? A les comarques de Barcelona hi ha amagats molts botins!

La geocerca és una experiència turística perfecta, ja que agrada a tots els públics i es pot realitzar tant a la ciutat com a la natura. Segons el tipus de proposta, s'hi pot fer a peu, amb bicicleta, a cavall o en cotxe, i les temàtiques que es tracten són molt variades: poden estar relacionades amb la cultura, la història o la gastronomia, entre d'altres. 

Sant Martí Sarroca és un dels municipis pioners en la promoció del seu territori mitjançant el geocaching. Amb l'experiència ecoturística Camins de Sant Martí Sarroca, podràs passejar entre els boscos i els camps de vinya i conèixer molts racons d'aquest preciós municipi situat a cavall de la plana i les serres de l'Alt Penedès. Hi trobaràs cinc opcions de rutes associades a la seva pròpia novel·la de ficció, amb protagonistes, recorreguts, distàncies i dificultats totalment diferents. També tindràs al teu abast uns mapes per etapes i unes petites peces audiovisuals georeferenciades que et donaran pistes importants i et serviran d'inspiració. Sabràs localitzar el tresor de Sa Roca? 

Una altra activitat de geocerca interessant la trobes als parcs situats a Pirineus Barcelona. El Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans han creat conjuntament un joc interactiu que et convida a explorar un paisatge carregat d'història, resoldre enigmes encoberts i descobrir les sorpreses que t'esperen en múltiples amagatalls. Obre el Quadern d'en Pierre i entra en un món fascinant poblat per càtars, velles trementinaires, dones d'aigua i pastors transhumants. 

I a Costa Barcelona, a Canet de Mar, pots jugar al Griu de Canet, una proposta interactiva per a tota la família que us permet visitar els principals escenaris patrimonials d'aquesta vila del Maresme d'una manera molt original. Acompanyeu un jove mariner en la cerca d'un ésser meitat àliga, meitat lleó, i esbrineu si el griu és un mite o va existir de debó!  

 


Més informació: