Sabadell

La riquesa patrimonial i històrica de Sabadell, que comparteix la capitalitat de la comarca amb Terrassa, és àmplia i diversa. Des de les empremtes prehistòriques fins a la història recent, el Modernisme o la industrialització tenen cabuda en el discurs de presentació. Sorgida de la riba del riu Ripoll, Sabadell és ara una ciutat dinàmica i activa amb serveis i espais de calma. El nucli antic conserva moltes de les antigues façanes i alhora ha esdevingut una zona comercial de referència.

Imprescindibles

- Descobrir els forns de ceràmica l'obrador de l'Escaiola (segle XVIII), entre les cases dels números 5 i 7 de la via de Massagué, on actualment hi ha la botiga de Cal Ventura. La producció de terrissa va ser una important activitat econòmica al Sabadell del segle XVIII. - Passejar per la Rambla i visitar el casal Pere Quart, conegut popularment com les Voltes de l'Oliver, una casa senyorial construïda per la família de l'escriptor Joan Oliver (Pere Quart) l'any 1865. - Admirar el Teatre Principal, obra de l'arquitecte Francesc Daniel Molina, inaugurat el 1866. La decoració interior, de remarcable barroquisme, va ser feta pels escenògrafs i pintors barcelonins Marià Carreras Vila (autor de decorats del Liceu de Barcelona) i Joan Ballester i Ayguals d'Izco. L'escenari va ser obra de Joaquim Mansió, autor també del disseny del que hi havia hagut al Teatre del Liceu abans de la darrera reconstrucció. - Comprendre el seu passat pairal amb la casa Duran, construïda entre els anys 1578 i 1606, on destaquen les ornamentacions constructives i pictòriques i la capella privada, amb un retaule renaixentista presidint l'altar. Comarques
Vallès Occidental

Al mapa

Agenda

 • Anoia - Castell de Rubió
  01/01/2021-31/12/2021 Comarca de l'Anoia

  Descobreix el patrimoni de l'Anoia

  Endinsa’t en la història del patrimoni cultural i històric de la comarca de l'Anoia amb les visites guiades que organitza Anoia Patrimoni. Consulta les visites guiades i tria què vols descobrir.

 • Masia Freixa de Terrassa
  01/01/2021-31/12/2021 Comarques de Barcelona

  Descobreix el patrimoni industrial

  Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses t'esperen amb un munt d'activitats que no t'acabaràs mai. Descobreix el patrimoni industrial!

 • 05/01/2020-27/12/2020 Manresa

  Descobreix la Torre Lluvià

  Vine a conèixer l'obra de l'arquitecte modernista Ignasi Oms, contemplant l'entorn natural des del lluernari i a gaudir de l'Anella Verda de Manresa.

 • 15/03/2020 Gavà

  Dia de la Murtra

  Antigament s'anava a aquest estany de Gavà a pescar anguiles. Ara, el Dia de la Murtra s'hi alliberen animals.

Comparteix!