Entre cingles i aigua

A mig camí entre el Montseny i el Pirineu, la vall de Sau i l'altiplà de Collsacabra és un territori complex, conegut sobretot per les seves escarpades cingleres, aigües abundants i pobles aïllats rics en llegendes. Un escenari on podràs gaudir de la força hipnòtica de la natura i d'on no podràs marxar mai completament... Si hi vas, el teu cor quedarà captivat per sempre!.

Els precipicis que descendeixen bruscament des d'altituds superiors als mil metres són el llegat inconfusible de la intensa història geològica de la vall de Sau Collsacabra. Els cingles de Tavertet, de l'Avenc o dels Aiats no existirien sense l'acció combinada del temps i l'erosió de l'aigua, i el mateix passaria amb les balmes i coves que s'amaguen sota aquestes formacions rocoses i que pots visitar amb guies especialitzats de la zona. També són espectaculars els gorgs i les cascades: la caiguda vertical del salt de Sallent és inoblidable!

T'agraden els esports nàutics? Doncs apropa't a l'embassament de Sau, ja que la seva gran extensió el converteix en un espai ideal per a practicar en les millors condicions piragüismevela o esquí nàutic. També hi pots fer pesca esportiva i delectar-te capturant carpes magnífiques. Recorda, però, que està prohibit matar-les: són una espècie protegida!

Al costat de la natura salvatge, els pobles de Rupit i Tavertet són dos punts de gran interès turístic a la vall de Sau Collsacabra. El primer et fascinarà amb les cases rústiques dels segles XVI i XVII i les balconades plenes de plantes, mentre que el segon et robarà el cor  quan descobreixis la cinglera de desnivell impossible sobre la qual s'alça. Per recuperar-te, tasta els deliciosos productes típics de la zona: estàs en territori de mongetes, mel, embotits i formatges. Bon profit!

  • Et consideres un viatger realment intrèpid? Demostra-ho sobrevolant la vall en globus aerostàtic


Més informació:

Turisme d'Osona
Turisme de Rupit
Turisme de Tavertet
Buscadors de productes de la gastroteca
Vols en globus