Palades de llibertat

Vols gaudir de sensacions intenses practicant un esport senzill que no requereixi una especial forma física? Fes piragüisme! Tot sol, amb amics o en família, sortir en caiac és una manera fantàstica de desconnectar de les obligacions i fusionar-se amb la natura. Entre palada i palada, s'amaga la llibertat més absoluta. No la facis esperar!

A les comarques de Barcelona hi ha nombrosos clubs, estacions nàutiques, escoles i empreses especialitzades que et permeten accedir, d'una manera fàcil i econòmica, al món de la navegació amb caiac. Al pantà de la Baells, per exemple, podràs gaudir d'un bon grapat d'activitats aquàtiques, i a l'embassament de Sau podràs llogar tot el material necessari per explorar la vall al teu aire o bé contractar excursions guiades, una opció ideal si el que vols és descobrir amb total seguretat trams poc coneguts del riu Ter. En companyia d'un monitor, segur que no t'hi perds!

A la vora del Llobregat, a Navarcles, hi trobaràs un altre indret molt preparat per passejar amb canoa. Es tracta del Parc del Llac, un embassament d'aigües extremadament tranquil·les on moltes famílies han viscut les seves primeres aventures nàutiques. A més, a l'estiu, el llac es converteix en un bon punt de reunió per prendre una beguda, assaborir un gelat o gaudir d'un sopar informal a la fresca.

Si et decantes per practicar el piragüisme des d'una perspectiva més esportiva que lúdica, el Canal Olímpic de Catalunya és una proposta immillorable. A tocar de les platges de Castelldefels, envoltat de pins mediterranis i sobre els aiguamolls del delta del Llobregat, aquest llit artificial és un somni fet realitat per volar amb rems sobre l’aigua. 

Els amants del mar estaran encantats amb els cursos, passejades i excursions en caiac que ofereixen les dues estacions nàutiques que hi ha a la província de Barcelona. Una es troba al sud de la capital catalana, a la població deVilanova i la Geltrú, i l'altra al nord, a Santa Susanna, però les dues permeten admirar des d'una nova perspectiva algunes de les platges i cales amb més encant de Costa Barcelona.

  • Pineda de Mar també hi ha una base nàutica molt completa, amb activitats interessantíssimes per a petits i grans. No deixis de conèixer-la!   


Més informació:

Pantà de la Baells
Embassament de Sau
Parc del Llac de Navarcles
Canal Olímpic de Catalunya
Estació nàutica de Vilanova i la Geltrú
Estació nàutica de Santa Susanna
Base nàutica de Pineda de Mar