4 cims amb canalla

Comencem per ser-te sincers: allò que et proposem en aquestes línies és fer cims, i per tant, en algun moment el camí fa pujada. Però vaja, res que no es pugui superar amb un petit esforç, i estem segurs que qualsevol criatura que faci un temps que camina pot assolir l'objectiu. Comprovaràs que sovint les petites muntanyes també poden oferir grans panoràmiques.

1. Les torretes Griminella i del Clos

A Martorell troba el carrer de la Muntanya i comença a seguir-lo cap amunt. Quan es converteix en pista endinsa’t a la serra de les Torretes, i passa per una antiga mina d'aigua. Segueix el camí fins arribar a una plana, on, a la dreta, hi ha una pista estreta que arriba a la torreta Griminella i després a la del Clos. Les construccions són torres quadrades que tenen possiblement origen romà i dominaven el pas de la Via Augusta pel Pont del Diable. Avui, des d'aquests 219 metres d'altitud, veiem una bonica estampa de Montserrat i de part de la comarca del Baix Llobregat.

2. Castell de Burriac

Els metres finals són un xic més costeruts, però pel demés, accedir al cim del turó de Burriac, amb el seu castell d'origen medieval al capdamunt, és una excursió senzilla entre vegetació pròpia de les serralades litorals. El camí més curt és des de Cabrera de Mar, però també s'hi pot pujar des d'altres indrets, com ara sortint de la Font Picant d'Argentona. A dalt, entendràs perquè els ibers –laietans en aquestes latituds– ja s'enfilaven a aquest turó de 400 metres per guaitar un ampli territori.    

3. Castell de Claramunt

Des del centre de la Pobla de Claramunt  l'excursió a aquest castell de frontera, situat a 453 metres sobre el nivell del mar, és de poc més d'un quilòmetre i no té pèrdua. Fins i tot hi ha bancs per seure durant el recorregut! El recinte és un dels més ben conservats dels molts castells que hi ha a l'Anoia, se'n va fer una reforma a consciència ara fa pocs anys, es pot visitar per dins, i ofereix unes magnífiques panoràmiques de la Conca d'Òdena i Montserrat. En definitiva, ja pots començar a preparar la cantimplora i les xiruques!

4. Puig d'Olorda

Acabem proposant-te un recorregut pel Parc de Collserola per arribar al cim del Puig d'Olorda (436 metres d'altitud), també conegut com la Creu perquè està coronat per una gran creu, així com per una torre de vigilància d'incendis. Un itinerari fàcil és sortir des del castell de Castellciuró, al terme de Molins de Rei, on es pot aparcar, i a partir d'aquí fer el trajecte d'uns 8 quilòmetres i que passa per llocs com el castell i l'ermita de Santa Creu d'Olorda i la Pedrera dels Ocells.

  • Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, cims com el Montcau o la Mola tampoc presenten grans dificultats!
  • Durant la nostra visita o estada en el medi natural, siguem curosos i mantinguem una bona actitud. Parcs naturals sí, però amb civisme.


Weiterführende Informationen:

Senderisme a Martorell
Castell de Burriac
Castell de Claramunt
Parc de Collserola

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal