Entre arbres de 4 jardins botànics

Ja siguin amb vegetació pròpia d'una sola comarca o d'un país sencer, ja siguin especialitzats en exemplars gegantins o d'una varietat absoluta, els jardins botànics que trobem arreu de les comarques de Barcelona són indrets extraordinaris on descobrir la bellesa i la diversitat que ens ofereix la Mare Natura. N'hem seleccionat quatre que hauries d’apuntar a la llista de pendents de visitar!   

 

1. Arbreda del Montseny

El Montseny és singular per la riquesa i la varietat de la seva vegetació. No és estrany que la UNESCO el declarés Reserva de la Biosfera. Així doncs, quin millor lloc on muntar un arborètum  ben divers que a la falda mateixa del massís? El trobem a Santa Maria de Palautordera, en un espai tancat però amb horaris d'obertura generosos, planer i creuat per un curs d'aigua. S'hi recullen 80 espècies d'arbres, diuen que totes les que es poden trobar al Montseny.     

2. Jardí botànic Molí del Foix

De l'ametller al boix, de l'arç blanc a l'espígol, de l'olivera al saüc, el Jardí botànic Molí del Foix  suposa tot un passeig didàctic per les comunitats vegetals de l'Alt Penedès. El trobaràs a Santa Margarida i els Monjos i, com et pots imaginar essent la comarca que és, tampoc hi manquen totes les varietats de vinyes que tan bons fruits i sucs produeixen...

3. Jardí botànic del Museu de Gavà

No és gaire gran, un jardí d'uns 800 metres quadrats, però suficient per poder mostrar una bona representació de les espècies vegetals que hi ha al Baix Llobregat, tant les que trobem a la plana del delta com les enfilades al massís del Garraf.

4. Arborètum de Catalunya

Situat en una vall de Cabrils i dins el Parc de la Serralada Litoral, el microclima del lloc fa que en aquest espai de 40.000 metres quadrats s'hi puguin mantenir en vida totes les espècies vegetals, unes 200, que hi ha arreu de Catalunya, des de les que habiten arran de mar fins a les pirinenques. Un viatge a través de tots els boscos del país que pots visitar el primer diumenge de cada mes!

  • Un dels primers jardins botànics de tot Europa es va inaugurar l'any 1723 a Sant Joan Despí!


Weiterführende Informationen:

Observatori del Paisatge
Arborètum de Catalunya
Arbreda del Montseny
Jardí botànic Molí del Foix
Jardí botànic del Museu de Gavà

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal