Nens al país del raïm

Situada entre la serralada prelitoral i la costa mediterrània, la Denominació d'Origen Penedès és una zona privilegiada per al conreu de la vinya i, de fet, és la que més producció té a tot Catalunya. La qualitat de la terra, la influència del sol i la brisa marina expliquen bona part de l'èxit  d'uns vins i uns caves capaços de sorprendre als més sibarites. La regió també té el nombre més gran de cellers, i una variada oferta enoturística que també pots gaudir en família.

Segura Viudas és una de les primeres bodegues de la DO Penedès que s'ha adonat de la importància d'organitzar activitats turístiques que tinguin en compte els més petits. Així que, d'un temps ençà, els assistents són rebuts a la masia amb un bon esmorzar de pagès que proporciona l'energia necessària per encarar la proposta del dia: un passeig naturalista per la vinya, un taller d'ornitologia o una sessió d'observació de la biodiversitat del riu que voreja la finca. De tornada a la masia, una degustació de most, vi i cava posa el punt final a un matí de pel·lícula al famós celler de Torrelavit.

Un altre celler de la regió que està encantat de rebre famílies és Can Nadal de la Boadella. Les visites a aquesta finca històrica del Pla del Penedès inclouen un recorregut per la vinya, el celler i les caves, a més d'un emocionant joc de pistes que permet als nens descobrir el món del vi d'una manera divertida. Grans i petits acabareu l'activitat amb un maridatge de xocolata amb most i cava que és una veritable delícia. 

Al terme municipal de Sant Sadurní d'AnoiaCaves Vilarnau també ofereix la possibilitat de passar un dia familiar entre vinyes. Mentre els pares feu la visita guiada, els vostres nens acompanyaran pel terrer una monitora especialitzada que els explicarà amb to lúdic com s'elaboren els vins i els caves. Després participaran en un taller de reciclatge de taps, etiquetes i xapes, i es prendran uns aperitius ben regats amb el millor most de la casa.

Les propostes estrella de Cava Guilera són en temps de verema. Normalment, el setembre és el moment ideal per apuntar-te a la degustació d'una vintena de varietats de raïm que organitzen a peu de vinya els propietaris d'aquest celler de Subirats. Sentiràs noves aromes, acideses i dolçors, i comparàs com canvien els sabors en diferents estats de maduració. A continuació, colliràs una mica de raïm, faràs most amb una premsa manual i, si vols, trepitjaràs raïm amb els peus. Una manera diferent d'aproximar-te al cultiu de la vinya que encantarà a la canalla!


Weiterführende Informationen:

DO Penedès
Segura Viudas
Can Nadal
Caves Vilarnau
Cava Guilera
Enoturisme a l'Alt Penedès

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal