Un mar en flames

Amb una franja costera de 40 quilòmetres, és fàcil entendre per què al Maresme tot gira al voltant del mar. I no només el nom de la comarca: també el patrimoni arquitectònic, gastronòmic i natural ve marcat per l'embranzida vehement de les aigües. De manera que, prepara't! En aquest racó del món, la passió no es cobreix amb màscares.  

Consolidada com una de les principals destinacions turístiques de Costa Barcelona, la comarca del Maresme sedueix, sobretot, per les seves platges de sorra daurada. N'hi ha de grans i extenses com les de Calella i Santa Susanna, i unes altres de petites i recòndites, com les de la Vinyeta i Roca Grossa. Moltes tenen el distintiu de bandera blava i són ideals per a la pràctica d'activitats nàutiques. Vela, caiac, surf, submarinisme… l'oferta de serveis dels ports, clubs i centres especialitzats és inigualable! 

La gastronomia és un altre dels punts forts de la comarca. I és que la riquesa de la pesca mediterrània combinada amb els millors productes de l'horta donen com a resultat un mosaic d'aromes, colors i saborsque es pot apreciar en molts restaurants de la zona. De fet, al Masnou hi ha un dels restaurants amb estrella Michelin de les comarques de Barcelona. Es tracta del Tresmacarrons, la proposta vermut-restaurant de Miquel Aldana que té estrella des de 2016.

El Maresme també amaga alguns dels edificis més ben conservats del modernisme. A Mataró, per exemple, pots visitar obres d'Antoni Gaudí i de Josep Puig i Cadafalch; i a Canet de Mar t'espera la casa d'estiueig de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, avui convertida en un museu molt interessant. Si vols saber com es vivia en una vila modernista d'aquella època, apunta't a la ruta guiada que ofereix el municipi. No te'n penediràs!

  • Quatre poblacions del Maresme han estat distingides amb la marca ‘Destinació de Turisme Familiar' per la seva especial sensibilitat a les necessitats dels més petits. Ja saps quines són?


Més informació:

Mapa de tops turístics del Maresme
Turisme del Maresme
Turisme de Calella
Turisme de Santa Susanna
Turisme de Mataró