Danza de San Antonio de Sant Feliu de Codines

Dansa Sant Antoni de Sant Feliu Codines
17/01/2020 Sant Feliu de Codines

En Sant Feliu de Codines, la Fiesta de San Antonio tiene una danza propia.

La Fiesta de San Antonio en Sant Feliu de Codines está documentada desde 1728. La Danza, pero, parece que no se incorpora hasta los años 30 del siglo pasado. El baile, con música original, tiene un cierto parecido al baile de gitanas. La principal particularidad es que cada año lo bailan personas diferentes, que representan los administradores que la fiesta tenía antiguamente. Si vas, fíjate también en los espectadores, verás que les gusta comentar la calidad de los bailarines.

 Web

Documentos adjuntos


Trobada Instagram Museu de les Aigües

01/12/2019 Cornellà de Llobregat
Si t'agrada la fotografia i el patrimoni industrial vine a l'última trobada d'instagram de l'any de @BCNmoltmes i coneixeràs de primera ma el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat!

Dónde?

Museu de les Aigües

Barcelona és molt més conjuntament amb el Museu de les Aigües de Cornellà organitzen la trobada d'instagram #MuseuAigüesÉsMoltMés

Un espai per divulgar el coneixement sobre l’aigua ubicat a l’antiga Central Cornellà, construïda l’any 1909 i encara en funcionament. En aquest museu podràs conèixer el paper extraordinari de l’aigua en la història de la humanitat, i com ha evolucionat la tècnica perquè avui arribi a les llars de l’àrea metropolitana de Barcelona. El museu està envoltat d’uns jardins amb caràcter propi, que compten amb una joia del modernisme: la reconstrucció de la Cascada que s’havia trobat a la Casa Vicens, dissenyada per Antoni Gaudí.

 

Programa (provisional)

  • 10:00h Acreditacions. 
  • 10:30h Benvinguda i esmorzar
  • 11:00h Inici de la visita per les instal·lacions
  • 13:00h Presentació Igersmap i entrega de premis a l'auditori
  • 14:00h Finalització de la trobada

*Tota la informació detallada la rebreu per email abans del dia de la trobada.

 

Participa en el concurs fotogràfic utilitzant les etiquetes  #MuseuAigüesÉsMoltMés, #BCNmoltmes, #MuseuAigües#dibacat, pots guanyar un vol en globus per a dues persones. Pots publicar tantes imatges com vulguis fins el 15 de desembre!

Important! totes les persones amb perfil a Instagram s'han d'inscriure individualment per poder participar en el concurs fotogràfic. Els acompanyants afegits a cada inscripció compten per fer reserva de plaça però no poden participar en el concurs*.
Una vegada feta la inscripció rebreu un email automàtic confirmant la vostra participació. 
>> INSCRIPCIONS << 
>> BASES CONCURS FOTOGRÀFIC << 

*Exemple: un grup de 4 persones, de les quals 2 tenen perfil a instagram i dues no: cal que es facin 2 inscripcions per separat i cada un afegeix 1 acompanyant.
 

Documentos adjuntos


Un Mar de Malvasia de Sitges - Experiència gastronòmica

23/11/2019 Sitges

Visita guiada, tast de vins de Malvasia i dinar mariner cuinat pels pescadors de la Confraria de Pescadors de Sitges.

Dónde?

Centre Interpretació Malvasia de Sitges

Plaça Duran i Ferret, s/n -

El cultiu de la Malvasia de Sitges i la pesca artesanal, oficis ancestrals de la vila de Sitges, donen sentit a aquesta experiència gastronòmica i cultural. Sitges es troba entre dos medis naturals que s'alimenten l'un de l'altre, regalant-nos els millors productes de la nostra terra. Activitat preparada conjuntament pel Celler Hospital de Sitges i la Confraria de Pescacors de Sitges.

 Web


Les colònies industrials del Berguedà

Colònies industrials del Berguedà
23/11/2019 - 24/11/2019 Gironella, Olvan i Puig-reig

Les colònies industrials del Berguedà t'obren les seves portes aquest cap de setmana per reviure la seva història a través de visites guiades i teatralitzades que et faran viatjar en el temps.

En el marc de les  VII Jornades de les colònies industrial, el cap de setmana pots viatjar en el temps i descobrir com el vivia i treballava en les colònies industrial del Berguedà.

Dissabte 23 de novembre

11.00h GRAN VISITA TEATRALITZADA AL MUSEU DE LA COLÒNIA VIDAL de Puig-reig
a càrrec del Museu de la colònia Vidal i del grup Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada.
Cal fer inscripció al telèfon 938 290 458 

16.00h VISITA GUIADA A LA COLÒNIA DE CAL PONS, Puig-reig. 

19.00h AL KONVENT, CAL ROSAL. FIL, ESPECTACLE TÈXTIL. 

Diumenge 24 de novembre

11.00h VISITA TEATRALITZADA A LA TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU, Gironella.
 

 Web

Documentos adjuntos


Subirats tasta'l

Subirats
24/11/2019 Subirats

Vine a Subirats Tasta'l, la mostra de vins, caves, productes de la terra i la gastronomia. Prepara el Nadal amb els millors productes dels cellers i els productors de Subirats.

Dónde?

Sant Pau d'Ordal

Plaça Subirats -

Subirats Tasta’l és una fira per tastar la qualitat dels vins i caves dels cellers de Subirats, promocionar la gastronomia del municipi i posar en valor els productes del territori i el nostre patrimoni.
Subirats Tasta’l és una fira consolidada on trobareu espais per als amants del vi i el cava, propostes gastronòmiques i degustacions elaborades amb productes de proximitat.
En cada edició del Subirats Tasta’l promocionem una part del nostre patrimoni i organitzem diferents activitats i propostes turístiques que fan de la mostra un esdeveniment festiu per a tota la família.

Consulta el programa a la web de Turisme de Subirats.

 Web

Documentos adjuntos


Investiguem el riu Ter

Museu del Ter
24/11/2019 Manlleu

Vine a fer d'investigador i descobreix els petits animals que viuen a l'aigua i esbrina com està de net el riu Ter. Una proposta educativa per a tota la família!

Dónde?

Museu del Ter

Anirem a la vora del riu i agafarem una mostra dels invertebrats aquàtics, entrarem al laboratori i amb les lupes binoculars els identificarem. Finalment en farem un recompte i esbrinarem quin és l’estat de salut del riu.

El Museu del Ter organitza activitats familiars tots els diumenges:

Tots els diumenges de cada mes el museu del Ter organitza activitats:

  • 1r Diumenge: Visita a la colònia Rusiñol
  • 2n Diumenge: Observació d'ocells de riu a Manlleu
  • 3r Diumenge: Visita guiada a la Colònia de Borgonyà
  • 4rt Diumenge: Investigar l'estat de salut del riu Ter

 Web

Documentos adjuntos


Neteja platja Ca l'Arana

Platja de ca l'Arana
23/11/2019 El Prat de Llobregat

Vine en família a la neteja de la platja protegida de Ca l'Arana. Un espai on viuen i nidifiquen espècies de gran importància com el corriol camanegre.

Dónde?

Platja de Ca l'Arana

Espais Naturals del Riu -

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus - Clean Up Europe, vine i participa en una activitat consistent en la retirada manual de residus a la platja protegida de Ca l’Arana (Espais Naturals del Riu).

A les platges protegides viuen i nidifiquen espècies de gran importància, com el corriol camanegre. És per això que la neteja es fa de forma manual i fora de l’època de nidificació. Aquest sistema de neteja permet retirar els elements, sobretot plàstics, portats pel mar i que prèviament han abocat les persones, deixant-hi els elements vegetals que arriben de forma natural a la sorra i que serveixen d’aliment a les aus que hi habiten. 
Aquesta activitat està pensada per a totes les edats, tanmateix tingueu en consideració que caldrà caminar aproximadament dos kilòmetres per arribar fins aquesta platja (i tornar). Cal dur esmorzar i aigua (i recordeu dur envasos reutilitzables).
Activitat gratuïta (Places limitades) Inscripció: T. 93 479 32 01 /administracio@consorcidelta.org 

 

 Web

Documentos adjuntos


Abadal Christmas Market

Celler Abadal
23/11/2019 Avinyó

Visita el Celler Abadal en una jornada única amb activitats per a tota la família, mercat de productes gastronòmics i tastos dels vins de la finca. 

Dónde?

Celler Abadal

Amb propostes enogastronòmiques per a tots els públics, el mercat obrirà les portes a les 11 hores i finalitzarà a les 20 hores. Dirigit als amants del vi i a les famílies, durant tota la jornada els visitants hi podran trobar des de tastos gastronòmics (de vi amb sushi, de vi amb formatges, de vi amb pernil, showcooking, de vi amb panetones...), fins a visites al celler, excursions per la vinya, una zona de mercat amb propostes gourmet, artesanals i de temàtica nadalenca, una barra de vins Abadal i una zona gastro bar amenitzada al migdia a ritme de jazz.

El celler Abadal és un dels més importants de la DO Pla de Bages, amb una història que es remunta al segle XII.

 Web

Documentos adjuntos


Festival del Xató en Vilanova

Festival del Xató a Vilanova i la Geltrú
24/11/2019 Vilanova i la Geltrú

Si quieres elaborar un xató auténtico, no te pierdas el Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú.

Hazte con todos los productos que necesitas para elaborar el plato más típico del Garraf. En el Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú no solo podrás probar  el plato sinó que también podrás comprar todos los ingredientes para elaborar un buen xató. El festival va estrechamente ligado a la Fiesta de los Mercados, con la voluntad de hacer perdurar las paradas municipales por delante de los escaparates comerciales. ¡Vilanova quiere volver a sus orígenes! 

 Web

Documentos adjuntos


Feria del Bosque y la Tierra

23/11/2019 - 24/11/2019 Vallgorguina

Descubre cómo era la vida en el bosque de Vallgorguina en la Feria del Bosque y la Tierra.

¿Cómo se cortaba la leña cuando no había sierras mecánicas y todo era manual? La Feria del Bosque y la Tierra de Vallgorguina te hace una demostración de serrucho de troncos. La hacen mujeres. Y es que contrariamente a lo que podemos pensar, eran ellas las que se encargaban de esta tarea, porque estaban en casa y necesitaban leña, mientras los hombres trabajaban en el bosque. Conoce también el oficio del carbonero, del leñador y del pelador de corcho. ¡Una villa ligada al mundo forestal tiene mucho por explicar!

 Web

Documentos adjuntos


Fiesta de la Ratafia

16/11/2019 Igualada

La ratafía es uno de los licores  más populares de los Países Catalanes, elaborado básicamente con nueces verdes, plantes y especies maceradas en aguardiente.

Dónde?

Igualada

Una bebida alcohólica preparada con frutas y hierbas aromáticas recogidas, según la tradición, la noche de San Juan. Igualada celebra este singular concurso de ratafías, a finales de octubre o principios de noviembre, consolidado ya como una propuesta gastronómica de calidad. Una ocasión única para conocer, degustar y recoger recetas caseras de este licor.

La fiesta te ofrece además  muchas actividades relacionadas con esta bebida: charlas divulgativas, degustaciones populares y actuaciones musicales en la taberna. 

Amics de la Ratafia de l'Anoia

 Web

Documentos adjuntos


Most Festival Penedès

Most Penedès Festival
07/11/2019 - 17/11/2019 Vilafranca del Penedès

Brinda mientras ves una pel·lícula. ¡Ven al Most Festival Penedès!

Producciones audiovisuales relacionadas con la cultura de la viña, del vino y del cava. Es la selección de proyecciones que ofrece el Most Festival Penedès, un acontecimiento que une creación audiovisual con creación vinícola. Ven a ver películas sobre vino mientras descubres los principales atractivos enoturísticos del Penedès y asistes a una cata de vinos. ¡Buen vino y buen cine están asegurados!

 Web

Documentos adjuntos


Fira de l'espelta de Gallecs

Fira de l'espelta de Gallecs
17/11/2019 Mollet del Vallès

Vine a l'Espai rural Gallecs, descobreix un oasi de natura al costat de Barcelona i gaudeix d'activitats, tallers, tastets i fira al voltant de l'espelta.

Dónde?

Gallecs

Plaça de l'Església de Gallecs -

La tardor és temps de fira a l’espai rural de Gallecs. Sota el reclam de ''Fira't a Gallecs'', el Consorci de l'Espai Rural i l'Associació Agroecològica de Gallecs organitzen la Fira de l'espelta, on hi trobareu parades de venda de productes, visites guiades, activitats infantils, tallers de cuina i tastets de productes on l'ingredient principal és el protagonista de la fira, l'espelta de Gallecs.

 

 Web


Exposició 125 anys del Cau Ferrat

28/11/2019 - 16/02/2020 Sitges

El Cau Ferrat de Sitges és una de les creacions més importants de Santiago Rusiñol.

Dónde?

Museu de Maricel

C/ Fonollar, s/n -

Aquesta exposició vol explicar l'origen d'aquest projecte, la seva consolidació i la seva primera raó de ser: la reunió de les diverses col·leccions del pintor, com un manifest de l'Art Total.

 Web


Presentem la novel·la sobre el col·lectiu LGTBI: ''Nunca lo hubiera dicho''

27/11/2019 Barcelona

A ''Nunca lo hubiera dicho'', de Víctor Panicello, es teixeix una història a través de les experiències de vida d’un col·lectiu de joves LGTBI.

Dónde?

Nau Comanegra

Carrer del Consell de Cent, 159 -

Un llibre que pretén fer visible la lluita per la llibertat sexual sense prejudicis. És el quart títol de la col·lecció Winners, creada per Víctor Panicello: un projecte que vol donar veu al jovent de tota mena a través de la literatura.

Conversem amb:
- Jordi Samsó, president del Casal Lambda.
- Víctor Panicello, autor.
- Grup de joves coautors de la novel·la: Giuseppe Daucelli, Jesús García, Catherina Le Grand, Andreu Minoves, Luis Manuel Pla, Marta Carbó, Albert Roig i Marta Fabra.

 Web

Documentos adjuntos


Diumenges de Most ''De la vinya a les rajoles d'oficis''

29/12/2019 Alella

Taller de creació de rajoles d'oficis amb most.

Dónde?

Oficina de Turisme Alella

C/ Riera Fosca, 2 -

Conexieu les rajoles d'ofici? Antigament s'utilitzaven per donar a conèixer les diferents feines i ensenyar els treballs que es realitzava. En aquest taller, i a partir d'aqueste rajoles, els nens i les nenes descobriran les tasques de la vinya i realitzaran la seva pròpia rajola amb un imant de fang.
Adreçat a infants de 3 a 12 anys.
Places limitades. Preu: 4€

 Web


Diumenges de Most ''Còctels amb DO Alella''

29/12/2019 Alella

Elaboració de dos còctels amb l'essència de la DO Alella.

Dónde?

Oficina de Turisme Alella

C/ Riera Fosca, 2 -

Atreviu-vos a elaborar dos còctels amb l'essència de la DO Alella. Un repte apassionant per gaudir, experimentar i acomiadar l'any com cal, brindant i donant pas a un feliç any nou. Cheers!

Sommeliers: Rebeca Ruiz / Mercè Vizern

Vins: Sorpresa

Maridatge Km 0: Sorpresa

Places limitades. Preu: 8€

 Web


Homenatge a Boris Vian amb els seus traductors al català

22/11/2019 Barcelona

Una trobada literària per commemorar el centenari del naixement d'un dels genis més polifacètics de la cultura francesa.

Dónde?

Llibreria Calders

Passatge Pere Calders, 9 -

Les obres de Boris Vian, tan bones com provocadores, han estat i continuen sent molt llegides.

Conversem amb els traductors de les seves novel·les més cèlebres:
- Adrià Pujol Cruells, traductor d’''Escopiré sobre la vostra tomba''.
- Joan-Lluís Lluís, traductor de ''L’arrencacors''.
- Jordi Martín Lloret, traductor de ''L'escuma dels dies'' i ''L’home llop i altres contes''.
- Emili Manzano, moderador.

 Web

Documentos adjuntos


Media Maratón de Sitges

12/01/2020 Sitge

No te pierdas la primera prueba deportiva del año de estas características en les comarcas de Barcelona.

Es la más madrugadora del año. La Media Maratón de Sitges llega los primeros días del mes de enero. Participan unos 4.000 atletas dispuestos a quemar los excesos de las fiestas navideñas. Para la localidad del Garraf, es la cita deportiva más relevante del año que trae corredores de toda Cataluña. Si no has comido demasiados turrones y no necesitas quemar tanto, también puedes hacer los recorridos de 10 y 5 quilómetros.

 Web

Documentos adjuntos


Media Maratón Ciudad de Terrassa

26/01/2020 Terrassa

Lo que más gusta de esta carrera es su recorrido. La Media Maratón de Terrassa es 100% urbana, pero exigente.

La situación orográfica de Terrassa dota a su Media Maratón de un atractivo especial. Con un recorrido 100% urbano, los corredores valoran que sea una  carrera más exigente que otras medias, con más subidas y bajadas. Sin embargo, si apenas te estás iniciando en el mundo del running, no te preocupes. Con los años, los organitzadores, han suavizado el recorrido para qué todo el mundo pueda participar.

 Web

Documentos adjuntos


El Boletín turístico actualmente sólo se publica en catalán.

Puedes consultar muchas de las actividades de la agenda en castellano en esta página.