Museu del Càntir d’Argentona a casa

Museu del càntir d'Argentona
09/04/2020 Argentona

Si no coneixes encara el Museu del Càntir d'Argentona, ara ja no tens excusa. Aquest museu de la comarca del Maresme, únic al món en la seva especialitat, et porta la seva col·lecció fins a casa teva amb imatges en 360º. 

 

Où?

Museu del Càntir d’Argentona

El Museu del Càntir d'Argentona és un museu monogràfic sobre càntirs que va ser inaugurat l'any 1975 en una bella casa d'estil gòtic tardà. L'any 1997, l'edifici patia greus deficiències estructurals, motiu pel qual va tancar les portes, i no va ser fins l'any 2000 quan va ser inaugurat l'actual museu, ubicat a la Casa de Cultura.Descobreix-lo des de casa!

 

Museu del Càntir d’Argentona

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Visita virtual Monestir de Sant Cugat

Monestir de Sant Cugat
09/04/2020 Sant Cugat del Vallès

Per seguir gaudint del patrimoni des de casa, et proposem recórrer virtualment i en 360º el Monestir de Sant Cugat, el més poderós del comtat de Barcelona amb el seu magnífic claustre romànic. No t'ho pots perdre!

Où?

Monestir de Sant Cugat

Plaça Octavià -

L'Oficina de Turisme de l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès ens ofereix descobrir a través d'un  recorregut en 360º el Monestir de Sant Cugat, un dels majors exponents de l’ art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l’escultura romànica, dels més importants d’Europa, i un dels més ben conservats. Destaca la decoració dels 144 capitells únics. #VisitSantCugat

#VisitSantCugat

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Els molins paperers de l'Anoia

Molins paperers de l'Anoia
02/04/2020 L'Anoia

No podem sortir de casa físicament, però si que podem fer excursions virtuals. Voleu acompanyar aquest vaixell de paper a navegar pel paisatge paperer de l’AnoiaMira el vídeo!

 

Où?

Comarca de l'Anoia

A partir del s. XVIII, gràcies a l'abundància d'aigua de l'aqüífer Carme-Capellades, la zona de l'Anoia va esdevenir una de les comarques papereres més importants d'Europa. Acompanyem una família a descobrir rius, rieres, recs, horts i antics molins que formen aquest paisatge tan singular. 

Un vídeo del Museu Molí Paperer de Capellades. 

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


VI Festa de la Ciència de la Universitat de Barcelona

Festa-Ciència-UB
08/05/2020 - 09/05/2020 Barcelona

Els dies 8 i 9 de maig del 2020 les investigadores i els investigadors de la UB posaran a l’abast de tothom la seva recerca.

Où?

Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

Gran Via, 585 -

La VI edició de la Festa de la Ciència de la UB inclou dues jornades.
El divendres 8 de maig serà el dia dels centres educatius. Alumnes i mestres gaudiran d’una jornada pensada especialment per a ells amb tallers, experiments i demostracions.
El dissabte 9 de maig la jornada està destinada al públic familiar i adult.
Dos matins plens de coneixement en què es podrà descobrir la recerca multidisciplinària i fonamental per a l’avenç de la societat que es fa des de la Universitat de Barcelona.

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


El mNACTEC a casa!

mNACTEC de Terrassa
02/04/2020 Terrassa

El mNACTEC ha posat a disposició de la ciutadania diversos recursos en línia, recollits al web www.mnactec.cat, per visitar el Museu sense sortir de casa.

 

Où?

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Entre les propostes, destaquen la  visita virtual al Museu mitjançant  Google Street View, les  exposicions virtuals i selecció d’objectes al projecte  Google Arts & Culture, així com els blogs i webs temàtics sobre patrimoni industrial, científic i tècnic.

mNACTEC - Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Museu Episcopal de Vic a casa

#elMevACasa
26/03/2020 Vic


Durant aquests dies el Mev ofereix un museu online amb propostes per a totes les edats perquè puguem continuar compartint art, cultura i coneixement.

 

Où?

Museu Episcopal de Vic

Heu vist mai el museu des de casa? Us proposem un recorregut per les sales del museu on podreu veure les obres d'art que s'hi exposen a través de fotografies panoràmiques de 360º. Passejeu-vos per les sales sense sortir de casa, o si ho preferiu, feu un recorregut online per les obres top del Museu, veure recorregut.

Museu Episcopal de Vic

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Els museus de Sitges al vostre abast

Museus de Sitges
26/03/2020 Sitges

Quatre museus sitgetans – el Cau Ferrat , el Museu de Maricel, el Palau de Maricel i el Museu Romàntic– es poden visitar de manera virtual a través del Google Art Project.

Où?

Museus de Sitges

Amb aquesta plataforma en línia, que mostra les col·leccions d’art més importants del món i recopila milers d´espais museístics, permet fer visites panoràmiques de 360 graus i contemplar 107 obres d’art de les col·leccions dels Museus de Sitges en alta resolució. Totes les obres, a més, s’acompanyen d’una fitxa tècnica amb les dades més representatives tant del treball com del seu autor.

També s'hi ofereixen tres exposicions virtuals dedicades a la Malvasia, les Mirades del Cau Ferrat i el Sitges del Passat, i 107 obres d´art en alta resolució. 

Museus de Sitges

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Exposició de cartells seleccionats Argillà Argentona 2020

17/04/2020 - 10/05/2020 Argentona

Exposició de cartells seleccionats del concurs Argillà Argentona 2020.

Où?

Museu del Càntir d'Argentona

Plaça de l'Església, 9 -

Acte inaugural, difusió pública del veredicte i lliurament del premi divendres 17 d'abril a les 19 h.
Durant l'acte inaugural de l'exposició dels cartells es farà públic el veredicte del jurat i es lliurarà el premi, dotat amb 500 €
Un cop finalitzada l'exposició el cartell guanyador quedarà exposat, permanentment, a l'espai que té habilitat el Museu en el vestíbul d'entrada, junt amb els cartells guanyadors d'edicions anteriors.

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Festival Fantosfreak

Festival Fantosfreak
13/07/2020 - 17/07/2020 Cerdanyola del Vallès

Ce festival de courts métrages fantastiques, d'horreur et freak a lieu à la mi-juillet dans le Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès.

Où?

Cerdanyola del Vallès

Passeig del Pont 45 - Tel. 935805869

Un des plus importants festivals du genre en Catalogne. À ne pas manquer si vous aimez l'originalité ! Distraction et amusement garantis au cours de séances nocturnes en plein air. L'occasion de découvrir et de savourer le cinéma freak, bizarre, surréaliste et original.

Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Fête des Elois

25/07/2020 - 26/07/2020 Berga

Si vous allez à la fête des Elois de Berga, prenez garde ! Vous pourriez recevoir un seau d'eau sur la tête !

La fête des Elois de Berga a deux grandes vedettes : les chevaux et l'eau. Saint Éloi est le patron des cheminots et, comme on le fait pour saint Antoine, patron des animaux, une bénédiction est de mise. À Berga, on s'assure que tout le monde en profite et, en plus de la bénédiction religieuse, on en fait une populaire. Depuis leurs balcons, avec des seaux, des pots et des tuyaux, les habitants se chargent de doucher les cavaliers. Si la vedette de la Patum est le feu, pour les Elois, c'est l'eau ! 

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Festival Légendes de Catalogne

03/07/2020 - 05/07/2020 Sant Martí de Tous

Découvrez les histoires et les légendes populaires des Pays Catalans. Venez au Festival des Légendes de Catalogne !

La légende veut que, sous l'ombre d'un pin de Sant Martí de Tous, on ait trouvé une bourse en cuir remplie de pièces d'or. C'est l'une des histoires que l'on raconte au Festival des légendes de Catalogne qui se tient à Sant Martí de Tous. Découvrez les histoires populaires de différentes localités des pays catalans. Ne ratez pas le marché, les spectacles de légende, ni l'apagada de misteri qui illumine un itinéraire à travers le village avec plus de 6 000 chandelles, recréant des légendes de sorcellerie

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Canet Rock

04/07/2020 Canet de Mar

Canet Rock est une reprise et un hommage au festival qui, dans les années 70, réclamait la liberté à Canet.

Reflet des premières éditions des années 70, Canet Rock rassemble les groupes en vogue de la scène musicale catalane. En une journée, ils jouent 12 heures d'affilée, à l'endroit même où se tenait le festival d'origine, le Pla d'en Sala de Canet de Mar. Il s'agit d'un macro-concert qui met en évidence la bonne santé de la musique de chez nous. Ne ratez pas un rendez-vous qui redevient l'un des événements musicaux de l'année en Catalogne ! 

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Festival de musique ancienne des Pyrénées

03/07/2020 - 23/08/2020 Les villages de la région du Berguedà

Musique ancienne, architecture romane et Pyrénées, tels sont les trois concepts qu'entrelace le Festival de musique ancienne des Pyrénées. 

S'il vous arrive en été de passer quelques jours dans les Pyrénées, jetez un coup d'œil au programme du Festival de musique ancienne des Pyrénées. De nombreuses localités du Berguedà participent à cet événement qui jette un pont entre la musique du Moyen Âge et le public actuel. Des propositions de grand et de petit format, des concerts spectaculaires et intimistes, des répertoires connus et de grandes découvertes. Des musiciens d'ici et d'ailleurs jouent dans des sites où le Roman et la nature s'allient pour recréer la magie des Pyrénées

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Musique dans les vignes

Música a les Vinyes
18/07/2020 - 25/07/2020 Subirats

Vivez une nuit d'été incomparable dans le Penedès, tout en profitant du Festival Musique dans les vignes.

Où?

Torre-ramona (Subirats)

Torre-ramona, une des agglomérations médiévales les plus méconnues du Penedès, accueille depuis des années le festival Musique dans les vignes. Venez au festival, détendez-vous et prenez plaisir à écouter de la musique au milieu des vignes. Quand le concert s'achève, pas de hâte. Prenez un verre de cava et dégustez les splendides pêches de l'Ordal.

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Festa del Segar i del Batre a Avià

12/07/2020 Avià

Faites un voyage dans le temps et découvrez les travaux des champs à l'ancienne à la Fête des moissons et du battage d'Avià.

Le deuxième dimanche de juillet, mulets et chariots retournent aux champs à Avià. Pour un jour, ils remplacent les outils et les tracteurs actuels. Avec la Fête des moissons et du battage, ce village du Berguedà rend un hommage particulier aux paysans et aux travaux des champs, qui restent très enracinés dans le terroir. Si vous y allez, vous bénéficierez aussi d'un solide déjeuner paysan, d'une foire artisanale et du fameux gâteau du moissonneur.

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Fête votive de Les Santes

Festa Major de Les Santes
25/07/2020 - 29/07/2020 Mataró

Le 27 juillet, c'est la santa Juliana et la santa Semproniana, patronnes de Mataró. C'est pourquoi on appelle sa fête votive « Les Santes » (Les Saintes).

Selon ce qu'on dit à Mataró, histoire, renaissance citoyenne, liturgie et innovation sont les quatre principaux facteurs qui font de la fête votive de Les Santes l'une des meilleures fêtes de Catalogne. Célébrée depuis la première moitié du XIXe siècle, elle se distingue par la grande participation, l'enthousiasme et la dévotion des habitants de Mataró pour la fête. Si vous vous trouvez dans la ville ces jours-là, vous ressentirez cela et vous ne pourrez faire autrement que de vivre la fête de Les Santes aussi intensément que tout autre habitant de Mataró. 

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Foire des herbes médicinales et des produits artisanaux

07/06/2020 Vilanova de Sau

Si vous aimez les remèdes de bonne femme et les plantes, ne manquez pas cette foire, organisée le premier dimanche du mois de juin

Où?

Vilanova de Sau

Tel. 93.884.70.06

Une exposition qui rassemble de nombreuses personnes passionnées par les propriétés curatives et thérapeutiques des plantes et leurs applications dans des domaines aussi variés que la cosmétique, le jardinage, la gastronomie, le monde des épices, … 
Parcourez des routes botaniques, assistez à des concerts, participez à des bals de géants, des ateliers de remèdes de bonne femme, des concours d'omelettes ou de bouquets de fleurs sauvages, au cœur du massif des Guilleries ... 

Vilanova de Sau

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Marché aux pêches de l'Ordal

Mercat del Préssec de l'Ordal
06/06/2020 - 30/08/2020 Subirats

Une pêche unique, qui doit ses grandes qualités à l'aridoculture. Achetez ce fruit délicieux sur le marché aux pêches de l'Ordal !

D'un jaune vif, charnue et sucrée, avec toutefois un rien d'acidité qui la rend très agréable au palais. Telle est la pêche de l'Ordal. Un fruit qu'on ne trouve que dans les localités de Subirats et d'Avinyonet del Penedès. Si vous passez par là un week-end d'été, faites un saut jusqu'au Marché aux pêches de l'Ordal, à Subirats. Une bonne occasion d'en découvrir les vertus à la source et, pourquoi pas, de faire une balade dans les vignes du Penedès.

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


Foire au ratafia

06/06/2020 - 07/06/2020 Centelles

Venez à Osona goûter la liqueur traditionnelle par excellence des terres catalanes. Découvrez la Foire au ratafia de Centelles !

Faites connaissance avec toutes les variétés de ratafia et de liqueurs d'herbes, à la Foire au ratafia de Centelles. Un week-end durant, des producteurs de toute la Catalogne se rassemblent dans cette localité d'Osona, afin de promouvoir la liqueur catalane la plus typique. Apprenez aussi à la faire chez vous, et découvrez les plats que l'on peut cuisiner avec du ratafia. Une foire-exposition commerciale, mais aussi didactique, pour tout savoir sur la boisson aux herbes la plus caractéristique de Catalogne. 

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


La Nuit du train

27/06/2020 Palau-Solità i Plegamans

Si le chemin de fer vous passionne, ne ratez pas la Nuit du train. Une veillée pour partager des expériences autour de ce moyen de transport.

Où?

Parc de l'Hostal del Fum

Avinguda Camí Reial s/n -

Il n'y manque rien, ni le chef de gare, ni le machiniste ! La Grande Fête dans le parc de l'Hostal del Fum, un endroit qui semble tiré d'un conte, a lieu à la Saint-Jean, lorsque les amateurs de chemin de fer se réunissent une nuit durant pour se montrer leurs projets et partager des expériences au sujet de cet univers passionnant. C'est la Nuit du train. Quelle anecdote y raconteriez-vous ?

 Web

Pièces jointes

Sur la carte


 

 

El servei d'agenda de www.barcelonaesmoltmes.cat queda temporalment fora de servei. Les activitats d'interès turístic que s'hi mostren no estan actualitzades.

Le Bulletin du tourisme n'est actuellement publié qu'en catalan.
Vous pouvez vérifier plusieurs des activités de l'agenda en français sur cette page.