2 rutes del Vallès al Maresme

Entre el Vallès i el Maresme s'alça la Serralada Litoral, un espai protegit entre grans nuclis urbans. Un lloc ideal per respirar una mica d'aire pur, fer exercici i des d'on les vistes sobre el mar i la comarca del Maresme són increïbles. Et proposem dues rutes entre l'interior i la platja, entre el Vallès i el Maresme per gaudir de l'horitzó blau.

1. De la Roca del Vallès al Masnou 

Última etapa del Meridià Verd, ruta de llarg recorregut per commemorar el 200 aniversari del sistema mètric decimal, entre els Pirineus i les platges del Maresme. Una excursió exigent de gairebé cinc hores de durada i que es pot fer tant a peu com en bicicleta de muntanya. L’itinerari comença a la Roca del Vallès, on arrenca la pujada al Parc de la Serralada Litoral, que s’ha de travessar al complet. A mesura que fas camí, trobes estímuls com el Pla de la Surera, l’ermita romànica de Sant Bartomeu de Cabanyes o el Dolmen de la Roca d’en Toni. El punt més alt de l’excursió, 492 metres, es troba a l’ermita de Sant Mateu del Bosc, a Premià de Dalt on pots visitar el museu d’història de la vila. I a partir d’allà, descens de cinc quilòmetres amb panoràmica de tot el Maresme fins la platja d’Ocata, al Masnou, on desemboca el Meridià Verd.

2. De Montmeló a Premià de Mar 

Una segona alternativa per anar del Vallès al Maresme per la Serralada Litoral és a través del Coll de la Creu d'en Boquet, sempre amb el mar a la vista en una ruta de Montmeló a Premià de Mar de gairebé cinc hores de durada i que també es pot fer tant a peu com en bicicleta de muntanya. Abans de començar a pujar, l’itinerari travessa Vilanova del Vallès i la Riera d’Ardenya. Després ja aniràs en direcció al mar entre els boscos que queden als peus dels turons de Mas Miquel, Lloveres, Can Tàvec i Moreu. El punt més elevat de l’excursió és l’ermita preromànica de Sant Salvador, que està adossada a la masia de Can Boquet, un edifici civil de planta basilical igualment interessant. En aquest punt comença el descens que travessa Vilassar de Dalt i acaba a la platja de Premià.


Дополнительная информация :

Parc de la Serralada Litoral
Premià de Mar