Planetari familiar: la història de la reina Cassiopea i la princesa Andròmeda

23/11/2019 Granollers

El cel de la tardor amaga la història de la reina Cassiopea i la princesa Andròmeda. Voleu conèixer-la?

On?

Museu de Ciències Naturals de Granollers ''La Tela''

C/ Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera -

Sessions de tarda a 16.45h, 17.30h i 18.15h

Infants menors de 12 anys, 1 euro i adults, 3 euros

Reserves: a partir de 15 dies abans de l'activitat ja podeu fer la vostra reserva al 938709651 de 9 a 14h i de 16 a 19h o bé escrivint a reserves@museugranollersciencies.org

Places limitades. Per confirmar la reserva cal que arribeu deu minuts abans de l'inici de la projecció. No és permesa l'entrada un cop iniciada la sessió.

 Web

Documents adjunts


Fira de l'Oli de Vera

Fira de l'Oli de Vera a Bigues i Riells
18/01/2020 Bigues i Riells

L'or líquid torna a ser protagonista a Bigues i Riells! ​Vine a conèixer el món de l'oli a la Fira de l'Oli Vera, des del cultiu de l'oliva fins que l'oli arriba a la taula de casa teva.

Lleugerament afruitat, picant i amarg, l'oli de vera es caracteritza per tenir un equilibri excel·lent. Les oliveres de varietat vera es troben, entre d'altres, al Vallès Oriental i Bigues i Riells n'és un dels principals productors. Amb l'objectiu de preservar la producció d'aquest oli de gran qualitat, la Fira de l'Oli de Vera el dóna a conèixer entre els seus visitants. Tasta'l, coneix les seves propietats i compra'l directament als productors.

 Web

Documents adjunts


Les colònies industrials del Berguedà

Colònies industrials del Berguedà
23/11/2019 - 24/11/2019 Gironella, Olvan i Puig-reig

Les colònies industrials del Berguedà t'obren les seves portes aquest cap de setmana. Vine i reviu la seva història a través de visites guiades i teatralitzades que et faran viatjar en el temps.

En el marc de les  VII Jornades de les colònies industrial, el cap de setmana pots viatjar en el temps i descobrir com el vivia i treballava en les colònies industrial del Berguedà.

Dissabte 23 de novembre

11.00h GRAN VISITA TEATRALITZADA AL MUSEU DE LA COLÒNIA VIDAL de Puig-reig
a càrrec del Museu de la colònia Vidal i del grup Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada.
Cal fer inscripció al telèfon 938 290 458 

16.00h VISITA GUIADA A LA COLÒNIA DE CAL PONS, Puig-reig. 

19.00h AL KONVENT, CAL ROSAL. FIL, ESPECTACLE TÈXTIL. 

Diumenge 24 de novembre

11.00h VISITA TEATRALITZADA A LA TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU, Gironella.
 

 Web


Taller de decoracions nadalenques amb taps de suro

01/12/2019 Sant Pau d'Ordal

Visita al celler (per a petits i grans), tast de vins i taller de decoracions nadalenques amb taps de suro.

On?

Celler Albet i Noya

Can Vendrell de la Codina, s/n -

Taller de manualitats per fer decoracions nadalenques amb taps de suro. Els més petits es podran fer les seves pròpies peces per endur-se a casa, així com també col·laboraran en l'arbre de nadal que, durant aquestes festes, presidirà la botiga i centre de visites d'Albet i Noya.

 Web


Visita guiada teatralitzada a l'antic monestir de Sant Ponç

01/12/2019 Cervelló

Veniu i descobriu l'antic Priorat de Sant Ponç, una joia del romànic llombard del segle XI.

On?

Església de Sant Ponç

L'església es troba en excel·lent estat de conservació i és una de les mostres romàniques més importants de Catalunya.
Arquitectònicament està molt ben proporcionada, de planta basilical amb transsepte, un absis central i dues absidioles, culminada amb un campanar de dues plantes. Conserva petits fragments de pintura mural, presumptament originaris. S'hi poden veure les restes del forn utilitzat en el procés de fosa de les primeres campanes.

 Web

Documents adjunts


Trobada Instagram Museu de les Aigües

01/12/2019 Cornellà de Llobregat
Si t'agrada la fotografia i el patrimoni industrial vine a l'última trobada d'instagram de l'any de @BCNmoltmes i coneixeràs de primera ma el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat!

On?

Museu de les Aigües

Barcelona és molt més conjuntament amb el Museu de les Aigües de Cornellà organitzen la trobada d'instagram #MuseuAigüesÉsMoltMés

Un espai per divulgar el coneixement sobre l’aigua ubicat a l’antiga Central Cornellà, construïda l’any 1909 i encara en funcionament. En aquest museu podràs conèixer el paper extraordinari de l’aigua en la història de la humanitat, i com ha evolucionat la tècnica perquè avui arribi a les llars de l’àrea metropolitana de Barcelona. El museu està envoltat d’uns jardins amb caràcter propi, que compten amb una joia del modernisme: la reconstrucció de la Cascada que s’havia trobat a la Casa Vicens, dissenyada per Antoni Gaudí.

 

Programa (provisional)

  • 10:00h Acreditacions. 
  • 10:30h Benvinguda i esmorzar
  • 11:00h Inici de la visita per les instal·lacions
  • 13:00h Presentació Igersmap i entrega de premis a l'auditori
  • 14:00h Finalització de la trobada

*Tota la informació detallada la rebreu per email abans del dia de la trobada.

 

Participa en el concurs fotogràfic utilitzant les etiquetes  #MuseuAigüesÉsMoltMés, #BCNmoltmes, #MuseuAigües#dibacat, pots guanyar un vol en globus per a dues persones. Pots publicar tantes imatges com vulguis fins el 15 de desembre!

Important! totes les persones amb perfil a Instagram s'han d'inscriure individualment per poder participar en el concurs fotogràfic. Els acompanyants afegits a cada inscripció compten per fer reserva de plaça però no poden participar en el concurs*.
Una vegada feta la inscripció rebreu un email automàtic confirmant la vostra participació. 
>> INSCRIPCIONS << 
>> BASES CONCURS FOTOGRÀFIC << 

*Exemple: un grup de 4 persones, de les quals 2 tenen perfil a instagram i dues no: cal que es facin 2 inscripcions per separat i cada un afegeix 1 acompanyant.
 

Documents adjunts


Tres Tombs d'Igualada

Els Tres Tombs d'Igualada
19/01/2020 Igualada

Segons els romans, que el bestiar fes tres tombs al voltant d'un temple tenia un poder curatiu. A Igualada, encara s'hi celebra la festa.

Carros de llenya, de palla, de llet, carros de bombers, d'escombrar carrers o fins i tot de serveis funeraris. Si vols veure tota aquesta varietat de carruatges antics, no has de faltar als Tres Tombs d'Igualada. El Gremi de Traginers de la capital de l'Anoia organitza una de les desfilades més grans, que té com a particularitat l'acompanyament de la música de la Patera, un antic ball de la ciutat. Arriba d'hora si vols tenir un bon lloc!

 Web

Documents adjunts


Tradicionàrius

Tradicionàrius Barcelona
10/01/2020 - 03/04/2020 Barcelona

Amb més de trenta anys de trajectòria, el Tradicionàrius és la mostra de música tradicional dels països catalans més important. Si et trobes a Barcelona, no et perdis l'extens programa de concerts, balls i diferents activitats!

Si et trobes a Barcelona i ets amant de la música tradicional, estàs de sort. El Festival Tradicionàrius t'ofereix un extens programa de concerts, balls i diferents activitats. Sempre amb l'objectiu de donar visibilitat i ser l'altaveu de la música tradicional, la seva programació no et decebrà. Hi trobaràs les propostes més innovadores i experimentals, però també les que ja s'han convertit en clàssics, com El Folk als Mercats, amb concerts entre parades.

 Web

Documents adjunts


Concurs d'Estelladors

Concurs d'Estelladors
26/01/2020 Torrelles de Llobregat

Saps com s'esberla la llenya? A Torrelles de Llobregat te n'ensenyen els experts. Vine al Concurs d'Estelladors i viu l'art d'estellar! I no et perdis la resta d'actes de la Festa Major de Sant Pau.

Reben una pila amb quatre troncs de diferents diàmetres. Han d'estellar-los en quatre parts i apilar-los amb el mínim de temps possible. Les eines que han d'utilitzar són una maça de fusta, uns tascons i una destral. Són les normes del Concurs d'Estelladors de Torrelles de Llobregat. Vine a veure l'art d'estellar, una pràctica que poc a poc va desapareixent a causa de l'avenç tecnològic.

 Web

Documents adjunts


Visita guiada al Castell de Miralles

24/11/2019 Santa Maria de Miralles

Descobreix el castell bressol dels Cervelló en una nova visita guiada.

On?

Castell de Miralles

Encimbellat al bell mig de la serra de Miralles-Queralt, aquest fou un dels castells més antics de l'Anoia. Bressol dels Cervelló, la seva posició estratègica va fer que fou cobejat per nobles i reis de totes les èpoques. Fins i tot, pel mateix Lluis XIII de França.

 Web

Documents adjunts


Visita guiada al Castell de Rubió

24/11/2019 Rubió

Entre els castells d'Ardesa i Maçana, el Castell de Rubió enllaça la Conca d'Òdena i l'altiplà de Calaf...

On?

Castell de Rubió

C/ del Castell, s/n -

Amagat entre les serres de Rubió i les Malloles, el castell de Rubió esdevingué una peça clau per a l'expansió cap a la Segarra, però sobretot, un bon refugi pels Cardona, Claramunt i Castellolí. Però foren els Timor-Boixadors els que deixaren la seva petja: l'església fortificada de Santa Maria i el retaule gòtic del Mestre de Rubió.

 Web

Documents adjunts


Visita guiada al Castell d'Òdena

24/11/2019 Òdena

Veniu i descobriu un dels castells més rellevants de la Conca d'Òdena i de l'Anoia.

On?

Castell d'Òdena

C/ de la Torre, 2 -

El Castell d’Òdena, des de la muntanya de guix, originà al segle X el poble d’Òdena. A partir d’ell, la Conca d’Òdena es va anar configurant com un territori controlat des dels diversos castells que hi podreu albirar: Montbui, Claramunt, Castellolí, Ardesa…
Dins de les seves muralles, que resistiren invasions d’hongaresos i sarraïns, va començar a créixer el poble i també un dels llinatges nobiliaris més importants de la comarca de l’Anoia.

 Web

Documents adjunts


Vallbona, Parada i Fonda

23/11/2019 Vallbona d'Anoia

Envoltada pel camí Ral, Vallbona d'Anoia va crèixer entre Piera i el congost de Capellades. Hostalers, vidriers i bandolers esperaven els viatgers.

On?

Nucli Antic

C/ Major, 110 -

En aquesta visita guiada per Vallbona d’Anoia, recorrerem els seus carrers per descobrir-ne els orígens medievals, la seva evolució moderna, amb artesans dedicats a la producció de vidre blau i, és clar, els diversos hostals i fondes que, des del segle XV i fins avui, esquitxen el seu traçat urbà.

 Web

Documents adjunts


Festa dels Tonis

Festa dels Tonis de Taradell
11/01/2020 - 12/01/2020 Taradell

A Osona, els Tres Tombs tenen nom propi: festes dels Tonis. Taradell és el primer municipi català que les celebra. No et perdis una tradició centenària que recupera el patrimoni rural.

La festa dels Tonis de Taradell és una celebració centenària que honora Sant Antoni Abat, patró dels animals. A Taradell s'hi celebra des de 1780 i, tot i que l'evolució tecnològica del camp als anys 60 va fer perillar la festa, la comissió organitzadora va vetllar per no perdre la tradició. I encara més, des de 1995, s'ha dedicat a recuperar tot tipus de carruatges i eines del camp i ara disposa d'una col·lecció de referència a Catalunya.

 Web


Festa dels Traginers de Balsareny

Els Traginers de Balsareny
14/02/2020 - 16/02/2020 Balsareny

Si et preguntes com era la vida a principi del segle XX, no pots faltar a la Festa dels Traginers de Balsareny. No et perdis la desfilada de cavalleries, les curses de mules ni els oficis que envolten el món del traginer.

La desfilada de cavalleries, la benedicció dels animals i la ballada a la plaça són l'origen de la Festa dels Traginers de Balsareny. Però amb els anys s'ha fet gran i ara, també hi pots veure curses de cavalls, mules i ases, descobrir alguns dels oficis que envolten el món del traginer i tastar productes artesanals. Balsareny vol fer perdurar la vida antiga i tu hi estàs convidat! 

 Web

Documents adjunts


Cicle Cava-Jazz

18/01/2020 - 23/05/2020 Font-rubí

T'agrada el jazz, el blues i el cava? Un any més, tens l'oportunitat de gaudir del cicle Cava Jazz a Guardiola de Font-rubí. Concerts i actuacions que no et pots perdre tot assaborint una bona copa de cava.

On?

Sala d'actes del Centre Recreatiu de Guardiola de Font-rubí

Avinguda de Catalunya, 45 -

Des de mitjans de gener fins a mitjans de maig, figures i bandes musicals de renom internacional porten a casa nostra: jazz, blues... i tot tipus de sons i ritmes transformats en bona música.

Concerts i actuacions plens de moments brillants i inoblidables, que no et pots perdre tot assaborint una copa... Un maridatge perfecte de música i cava. Som-hi!

 Web

Documents adjunts


La Corrida de Puig-reig

La Corrida de Puig-reig
19/01/2020 Puig-reig

Els tradicionals Tres Tombs tenen nom propi a Puig-reig: La CorridaFesta amb més de 125 anys d'història. Vine a guadir dels cavalls, els carros, l'embotit i tots els productes elaborats amb porc!

Com marca la tradició, per Sant Antoni cal retre homenatge als traginers i als animals. I és per això que les cavalleries i els xarrets són els principals protagonistes de la festa de la Corrida de Puig-reig. En aquest poble del Berguedà aprofiten també per reivindicar una de les indústries amb més nom al municipi, la dels embotits, amb una fira. El moment més espectacular arriba a la tarda, quan els cavalls, les mules i els rucs posen emoció amb les curses, també anomenades corrides.

 Web

Documents adjunts


Ball dels Garrofins

19/01/2020 - 20/01/2020 Moià

Si vas a Moià per Sant Sebastià, no et perdis el Ball dels Garrofins. És únic a Catalunya.

La vestimenta dels balladors del Ball dels Garrofins ja et farà intuir la particularitat d'aquesta dansa que Moià balla per Sant Sebastià. Els dansaries vesteixen unes barretines llarguíssimes i enflocades que donen nom al ball. Tant en els vestits com en el barret hi duen picarols cosits que sonen amb els moviments de la dansa. El ball es pot veure en dues ocasions: durant la vigília i per la diada. No et perdis la dansa a l'església; és la més emotiva!

 Web

Documents adjunts


Ball del Ciri de Taradell

20/01/2020

El vestuari dels balladors del Ball del Ciri de Taradell et fascinarà! Té els orígens al segle XVIII.

Taradell balla el Ball del Ciri com símbol del traspàs dels poders de la Festa de Sant Sebastià. Al tractar-se d'una dansa cerimoniosa, els homes vesteixen gambeto, un abric llarg típic dels dies de festa, i barret de copa; i les dones, vestit llarg i mantellina blanca. Les tres parelles que administren la festa porten un ciri que, al ritme de la música, traspassen a les parelles que l'administraran l'any vinent. Gaudeix d'una mostra de cultura popular que ha passat de generació en generació!

 Web

Documents adjunts


Tres Tombs de Vilanova

Els Tres Tombs de Vilanova
17/01/2020 Vilanova i la Geltrú

El 17 de gener tornarem a gaudir dels carruatges i carros de pagès engalanats pels carrers de Vilanova. Tornen els Tres TombsUna jornada d'exhibició etnogràfica dels traginers.

Carruatges i carros de pagès engalanats i tirats per cavalls, mules i ases envaeixen la ciutat de Vilanova i la Geltrú per celebrar la festa dels Tres Tombs. Com mana la tradició donen tres voltes a l'església en sentit contrari de les agulles del rellotge. Si hi vas a veure'ls passar, no marxis sense les postres: el Tortell de Sant Antoni típic de la ciutat i fet a base de massapà amb una figureta d'animal a l'interior.

 Web

Documents adjunts


Subscriu-te al butlletí turístic:

  • Butlletí setmanal, cada dijous a la teva bústia de correu.

  • Plans per al cap de setmana a prop de Barcelona.

  • Activitats singulars, gratuïtes o molt econòmiques.

  • Rutes familiars i activitats de descoberta de la natura.

  • Oci, cultura i natura.